Rusofil 16.03.2023 10:15 Zobraziť v diskusii

Re: Úlohy ženy a muža v rodine

Na to je jednoduchá odpověď. Záměna pojmů. Slovem rovnoprávnost, bylo zaměněno to, o čem ženám šlo a to je, rovnocennost. To znamená, aby nově narozený jedinec ženského pohlaví měl stejnou cenu, jako jedinec mužského pohlaví. Od toho se pak odvíjí vše.
Někdo tuto touhu žen podchytil, postavil se do čela a nabídl jim rovnoprávnost. Což není totéž.
Malý příklad. Nevím, jestli víte o tom, že ve VB ženy nemohli dědit majetky až snad do poloviny 20.století. Proto tam dědili majetky synovci a ne dcery. I to pojmenování v našem jazyce je charakteristické syn - synovec, ale dcera - neteř. Kdyby dítě ženského pohlaví mělo stejnou cenu, jako dítě mužského pohlaví, dědily by i dcery.
Tak otec zemřel, majetek dostal synovec, no a dcera dopadla všelijak, podle mravnosti synovce. Díváte se přece na detektivky Agáty Christi, Slečna Marplová, tak tam se to synovci hemží snad v každém dílu.
Takže závěrem, ti, kdo rozeběhl feminizmus, ženy podvedl. Protože na ocenění žen se nic nezměnilo. Dokonce, s rovnoprávností jim přibyly další povinnosti, ale jejich nová práva jim ty povinnosti nekompenzovaly. Tímto způsobem si druhá polovina lidstva podržela svoji dominanci.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.