Peter MMXX 17.03.2023 04:24 Zobraziť v diskusii

Re: Blízky východ

SAE a Irán napravujú vzťahy

Úsilie USA o izoláciu zlyháva, pretože SAE a Irán napravujú vzťahy
Sheikh Tahnún bin Zayed Al-Nahyan zdôraznil dôležitosť spolupráce s Iránom a zablahoželal krajine k dosiahnutiu dohody so Saudskou Arábiou o obnovení diplomatických vzťahov.
 
"Je potrebné zabrániť cudzincom hrať nekonštruktívnu úlohu a pokúsiť sa zvýšiť bezpečnosť, pokoj a blaho ľudí v regióne prostredníctvom dialógu, interakcie a podpory politickej, bezpečnostnej, ekonomickej a kultúrnej spolupráce," Shamkhani povedal počas stretnutia.

Medzitým šejk Tahnoun bin Zayed Al-Nahyan zdôraznil dôležitosť spolupráce s Iránom a zablahoželal krajine k dosiahnutiu dohody so Saudskou Arábiou o obnovení diplomatických vzťahov.
 
Al-Nahyan tiež uviedol, že obnovenie vzťahu SAE s Iránom patrí medzi hlavné priority krajiny a zdôraznil úsilie o dosiahnutie niekoľkých dohôd v ekonomickom, bankovom, tranzitnom, energetickom, dopravnom, medicínskom a investičnom sektore.
 
SAE nasledovali príklad a prerušili vzťahy s Iránom krátko po incidentoch v Iráne v roku 2016, ale v septembri 2022 obnovili svojho veľvyslanca v Teheráne v snahe urovnať

https://thecradle.co/article-view/22635/us-isolation-efforts-fail-as-uae-iran-mend-ties

To Nie je v záujme amíkov a pripisuje sa tento diplomaticky ûspech číne.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.