dum 17.03.2023 13:55 Zobraziť v diskusii

Re: O pôvode Ježiša, Slovanov a iných národov

@Hox povedal/-a:
@dum

pokud se vydáváš za boha kterým nejsi, co si můžeš přát více, než si připsat zásluhy stvoření lidí, aby tě uctívali jak boha?

Vy konáte skutky svojho otca. Povedali mu: My sme sa nezrodili zo smilstva; máme jedného otca, Boha. 42 Ježiš im povedal: Keby bol Bôh vaším otcom, milovali by ste ma, lebo ja som vyšiel z Boha a prišiel som; lebo ani som neprišiel sám od seba, ale on ma poslal. 43 Prečo neznáte mojej reči? Preto, že nemôžete počúvať moje slovo. 44 Vy ste z otca diabla a chcete robiť žiadosti svojho otca. On bol vrahom od počiatku a nestál v pravde, pretože niet v ňom pravdy. Keď hovorí lož, hovorí zo svojho vlastného, lebo je lhár a jej otec, otec lži. 45 Ale ja, pretože hovorím pravdu, neveríte mi. 46 Kto z vás ma usvedčí o nejakom hriechu? Ale ak hovorím pravdu, prečo mi neveríte? 47 Ten, kto je z Boha, počúva slová Božie; vy preto nepočúvate, pretože nie ste z Boha..........Lk 4,5 Potom ho diabol vyviedol vysoko, v jedinom okamihu mu ukázal všetky kráľovstvá sveta
6 A diabol mu povedal: Tebe dám všetku túto moc aj ich slávu, lebo JE MNE DANÁ, a komu chcem, tomu ju dám. 7 Ty teda, ak sa pokloníš predo mnou, všetko bude tvoje..........
Jób 1,6 Jedného dňa, keď Boží synovia predstúpili pred Hospodina, prišiel medzi nich aj satan.
7 A Hospodin riekol Satanovi: Odkiaľ ideš? A Satan odpovedal Hospodinovi a riekol: Chodil som sem a ta po zemi a prechádzal som sa po nej. 8 A zase riekol Hospodin Satanovi: Či si si všimnul môjho služobníka Joba, že nie je jemu rovného na zemi, takého bezúhonného muža, priameho a spravedlivého, ktorý sa bojí Boha a chráni sa zlého? 9 Na to odpovedal Satan Hospodinovi a riekol: A či sa Job darmo bojí Boha? 10 Či si ho ty azda neohradil i jeho domu a všetkého, čo má, zo všetkých strán? Dielo jeho rúk si požehnal, a jeho dobytok sa náramne rozmnožil na zemi. 11 Ale nože vystri svoju ruku a dotkni sa všetkého, čo má, či ti nebude zlorečiť do tvári! 12 Vtedy riekol Hospodin Satanovi: Hľa, všetko, čo má, je v tvojej ruke, len na neho nevystri svojej ruky. A Satan vyšiel od tvári Hospodinovej. ............stalo sa, keď sa začali ĽUDIA množiť na tvári zeme, a narodily sa im dcéry, 2 že videli synovia Boží ĽUDSKÉ dcéry, že sú krásne, a brali si ženy zo všetkých, ktoré si volili. 3 A Hospodin riekol: Nebude sa môj Duch prieť s človekom na veky v jeho blúdení; je telo, a bude jeho dní sto dvadsať rokov. 4 V tých dňoch boli obrovia na zemi, a tiež i potom, keď vchádzali synovia Boží k ĽUDSKÝM dcéram a rodily im. To boli tí siláci, ktorí sú od veku mužmi povestného mena......POTOMSTVO KAINOVO.
17 A Kain poznal svoju ŽENU! a počala a porodila Hanocha. A staväl mesto a nazval meno mesta podľa mena svojho syna Hanochom. 18 A Hanochovi sa narodil Irád, a Irád splodil Mechujaela, a Mechijael splodil Metušaela, a Matušael splodil Lámecha. 19 A Lámech si vzal dve ŽENY!.........z biblie. V mytológiách je napr. tvorba ľudí napriamo.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.