Lavazza 20.03.2023 07:53 Zobraziť v diskusii

Re: Budú mať Migy podobný osud ako S-300?

Podľa spoza hraníc:

Nedávne oznámenie slovenskej vlády Eduarda Hegera o darovaní celej flotily stíhačiek slovenských vzdušných síl Ukrajine spôsobuje, že obranyschopnosť členského štátu NATO je v troskách. Akokoľvek sa toto rozhodnutie môže zdať veľkorysé voči ukrajinským susedom, ktorí bojujú proti invázii v plnom rozsahu, je jasné, že tento krok nie je ničím iným ako politickým gestom, ktoré má potešiť západnú verejnú mienku a spojencov. informuje spravodajský portál Hungary Today.

Akokoľvek sa to môže zdať ušľachtilé, rozhodnutie poslať všetkých trinásť starých lietadiel MIG-29 sovietskej výroby, ktoré sú v rôznom štádiu rozpadu, svojmu bojujúcemu susedovi je medzi slovenskou verejnosťou veľmi nepopulárne.V skutočnosti je taká aj úradnícka vláda premiéra Eduarda Hegera. Ak sa dá veriť prieskumom verejnej mienky, vládna strana OĽaNO sa teší len 6 až 7-percentnej podpore medzi slovenským obyvateľstvom.

Namiesto toho, aby hneď podal demisiu, ako je za takýchto okolností bežnou praxou, premiér Heger posunul termín predčasných volieb až na september 2023, teda len štyri mesiace pred tým, ako by jeho vláde aj tak vypršal celý mandát. Potom sa Heger rozhodol opustiť svoju vlastnú stranu OĽANO a založiť novú stranu s názvom Demokrati. Pridal sa k nemu jeho škandalózny minister zahraničných vecí Rastislav Káčer, ktorý je všeobecne považovaný za najantagonistickejšiu a najrozporuplnejšiu osobnosť slovenskej politiky posledného desaťročia, známu tým, že domácich politických súperov ležérne prirovnáva k nacistom a zároveň rozčuľuje susedné Maďarsko úplne vymyslenými obvineniami z územného revizionizmu.

https://www.hlavnespravy.sk/madarske-media-slovenska-vlada-prebera-taktiku-spalenej-zeme/3081758

———
Nuž žiaľ v mnohom majú pravdu….

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.