Lavazza 21.03.2023 14:36 Zobraziť v diskusii

Re: Kajúcnik, NAKA, polícia, Špeciálna prokuratúra, Špeciálny súd, GP, ÚS, súdy, MS SR

Včera sa konal v Ybanskrj Bystrici súd, kde vypovedali 2 bývali policajti ak na svojho šéfa Slobodníka. Zazneli závažné veci (Mimi o to dnes hovorila krátko ns IV), dokonca že sj mejnstrim niečo priniesol:

Bývalý policajt Peter Koščo na súde spochybňuje svedectvá bývalého šéfa finančnej polície Bernarda Slobodníka. Tvrdí o ňom, že Slobodník klamal v rozhovoroch, ktoré poskytol niektorým médiám.
Klamal podľa neho dokonca i na súde, keď vypovedal o GPS zariadení, ktoré si v minulosti našiel na aute. Bolo to ešte v čase jeho pôsobenia v polícii.

Koščo tvrdí, že Slobodník chcel len fingovať, že ho niekto sleduje. Bol to vraj práve on s exkolegom Marekom Švarcom z polície, kto Slobodníkovi dodali nájdené GPS zariadenie.

„(Slobodník) Chcel, aby sme to namontovali na jeho auto, aby to tam bolo z jeho pohľadu do budúcna, keď to bude potrebovať využiť,“ tvrdí na súd Koščo. Dialo sa to v čase, keď vyšlo najavo sledovanie Maroša Žilinku, Petra Šufliarskeho a Daniela Lipšica.

Čo je však mimoriadne zaujímavé:

Expolicajt Koščo vypovedá na súde na žiadosť Kováčikových obhajcov. Okrem iného tvrdí aj to, ako Slobodník v minulosti chodieval za šéfom OĽaNO Igorom Matovičom. Dialo sa tak vraj nielen po vražde, ale aj pred vraždou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Takýchto stretnutí vraj bolo približne pätnásť, Koščo a Švarc na stretnutia údajne Slobodníka vozili na aute.

Obhajcovia sa otázkami na Košča snažia vykresliť Slobodníka ako labilného človeka, ktorý bral lieky na psychiku a ktorý si rád vypil. Slúži to na spochybnenie jeho vierohodnosti, keďže Slobodník patrí k hlavným svedkom v Kováčikovej kauze.

Identicky ako Koščo vypovedal v pondelok na súde následne aj Švarc, ktorý od konca minulého roka taktiež už nie je v polícii

https://www.sme.sk/minuta/23148624/byvaly-policajt-kosco-na-sude-spochybnuje-svedectva-byvaleho-sefa-financnej-policie-slobodnika

————-
Mimi ešte porozprávala, že ho vozili na aj na stretko s Todovou a pod.

https://www.infovojna.bz/prehravac/dopoludnie-na-infovojne-s-adrianom-2132023?m=1

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.