Peter MMXX 22.03.2023 11:20 Zobraziť v diskusii

Re: Nordstream 2 - diverze

Mexický prezident hovorí, že Bidenova administratíva nemá právo hovoriť o násilí v Mexiku, keďže povolila sabotáž plynovodu Nord Stream

Mexický prezident Andres Manuel Lopez Obrador obvinil v utorok USA z klamstva o porušovaní ľudských práv v jeho krajine, pričom poukázal na previnenia svojho severného suseda.

Počas rannej tlačovej konferencie Lopez Obrador dôrazne odmietol výročnú správu o ľudských právach vydanú americkým ministerstvom zahraničných vecí, ktorá varovala pred „významnými problémami v oblasti ľudských práv“ v Mexiku.

Brífing citoval „dôveryhodné správy“ o zločinoch, ako je nezákonné alebo svojvoľné zabíjanie zo strany polície a armády, nútené zmiznutia vládnych agentov a mučenie.

Prezident označil zistenia správy za „klamstvá“ a načrtol, ako americká vláda drží novinára Juliana Assangea vo väzbe, čím podkopáva ľudské práva zakladateľa Wikileaks a zároveň kritizuje USA za to, že nedokázali zastaviť fentanylovú krízu.

"Nie je to pravda. Klamú. Je to čisté politikárčenie, pri všetkej úcte. Je to ich povaha. Nechcú opustiť Monroeovu doktrínu a predtým takzvaný Manifest osudu. Nechcú sa meniť , takže veria, že sú vládcom sveta. Vidia len smietku v cudzom oku a nie trám vo svojom vlastnom. Ale to nie je dôvod na hnev. Sú takí, akí sú," pridané.

Okrem toho Lopez Obrador spomenul správu novinára Seymoura Hersha, laureáta Pulitzerovej ceny, ktorý obvinil Bidenovu administratívu z vyhodenia ruských plynovodov Nord Stream do vzduchu s cieľom sabotovať dodávky zemného plynu.

"Ak hovoríme o násilných činoch, ako to, že ocenený novinár v Spojených štátoch tvrdí, že americká vláda sabotovala plynovod z Ruska do Európy?" posmieval sa.
https://www.aa.com.tr/en/americas/mexico-s-president-accuses-us-of-lying-about-his-country-s-human-rights-record/2852305

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.