dum 22.03.2023 20:22 Zobraziť v diskusii

Re: O pôvode Ježiša, Slovanov a iných národov

@Hox povedal/-a:
@dum

Vidím to tak že jen nemáš dostatek informací, hlavní tajemství Bible spočívá naopak v tom, že to co tam je napsáno, znamená to co tam je napsáno a žádné "tajné" sdělení mezi řádky tam není. Jsou tam podobenství a metafory, ale vždy tak, že ze samotného textu je patrné, co jsou podobenství a metafory a co nikoliv. Pokud je tam napsáno, že Adam žil 950 let, tak to znamená, že Adam žil 950 let a nic jiného.

Jediná výjimka je Genesis, kde je třeba brát ohled na to, že jazykem bez aparátu fyziky není jednoduché vystihnout fyzikální procesy probíhající při vzniku vesmíru. I tak nicméně mají první věty Genesis velmi konkrétní fyzikální smysl, který se naplno odkryl teprve astronomickými objevy posledních let.

Beriem to iným spôsobom. Hľadám vnútorný duchovný zmysel a nie vonkajší doslovný zmysel. Aj na týchto predložených vonkajších generačných ,rokoch' stavajú mladozemci svoju teóriu. Nesúhlasím s ňou a podľa mojich poznatkov prvé predpotopné civilizácie človečenstiev aj synov božích atd. žili v telách oveľa dlhšie.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.