Rusofil 22.03.2023 22:03 Zobraziť v diskusii

Re: najdi ludsku potrebu a napln ju

@rony povedal/-a:
Sila kolektivu napriklad odolavat, alebo synergia 1+1 je tri, zacina to u vedomosti jednotky a dalsej jednotky o ich" sile vedomosti" ktore sa nasobia, oproti tomu je napriklad inkluzia. Jednoducho priblble deti ked pomiesas tak akurat zabrzdia tie chytre a priblble ostanu priblble. Tak ze toho sikovneho jednotlivca v kolektive budu brzdit. Bojaschopnost armady je dana bojaschopmostou jednotlivcov nie poctom ranenych. O zranenych a priblblych sa treba starat samostatne lebo oslabuju celok. Takto pomiesany celok nepotiahne jednotlivca. To nie je o tom ze netreba byt ludsky k slabym. To su principi ktore implikuje to prirovnanie. Definiciu co rozumiem pod silou??? Neviem co tam ty pocujes. moze to byt aj fyzicka alebo duchovna vedomostna atd.

Tady je ta definice sily také důležitá, už jen z toho důvodu, abys mohl definovat cíl. Tj. co je cílem, vysoce vzdělaný jednotlivec, nebo kolektiv složen z jedinců s různými schopnostmi v různých činnostech. Napr: matematický genius, chemik, fyzik, ale také kuchař, uklízečka, nebo zdravotní sestra. Pokud každý z nich využívá svůj potenciál na 100%, je podle mě vše v pořádku. Kolektiv složen ze samých matematických jedinců, není kolektivem, ale souborem jednotlivců. První kolektiv je podle mě životaschopnější, než ten druhý.
V čase, když jsem chodil na ZŠ, byli v naší třídě také 2 cikáni a děti z různých sociálních vrstev a byli jsme moc dobrý kolektiv. Dodnes si pamatuji jméno toho cikána - Peter Dudy Koťo. U většiny ostatních spolužáků mi jejich jméno vyšumělo z hlavy, ale na Dudy Koťu si pamatuji. Až o několik desetiletí se utvořily speciální školy. A myslím, že nikdo z nás netrpěl tím, že tam byli jak hodně nadaní, tak i hodně slabí žáci. Duch ve třídě byl hodně přátelský a to je myslím hlavní. Myslím, také, že mě nikdo nebrzdil, kdo má zájem o znalosti, a jde za svým cílem, toto ani neregistruje. Soudím podle sebe. Knihovna byla mým druhým domovem.
Tvůj pohled je elitářský, neučí děti spolupráci, ale soutěži. Kde jinde se mohou potkat a udělat přátelství budoucí lékaři, právníci, kuchaři, zedníci, obkladači, elektrikáři? Když je budeme sortovat již od školky?
V dobrém kolektivu jsou potřeba lidé s různými schopnostmi. Důležité je, aby každý našel své místo na slunci a byl se sebou spokojen a začleněn ve společnosti.
PS: Co chápeš pod pojmem "chytré dítě" ?

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.