Rusofil 26.03.2023 05:53 Zobraziť v diskusii

Re: Světonázorové omyly v KSB

@Hox povedal/-a:
Tak tedy, v KSB vidím jako hlavní světonázorové omyly následující.

  1. koncept "globální prediktor", to se nejlépe vysvětlí příkladem. Představme si zápas v ringu, kde dění je reálně výsledkem akcí dvou soupeřících sil (stran). Co by bylo důsledkem, kdyby někdo přijal koncept, že ve skutečnosti není dění v ringu výsledkem zápolení dvou stran, se střídavými úspěchy, ale výsledkem plánování nějakého plánovače stojícího za oponou který vše naplánoval a realizuje? Důsledkem by bylo kompletně zkreslené vnímání dění.

Výborný příklad. Který sám nabízí odpověď. Postavou v zákulisí, která rozhoduje o výsledku zápasu je mafie, která má v rukou sázky a je téměř pokaždé vyhrávající. Nevyhraje jen v případě, že se některá ze soupeřících stran vzepře a nejedná dle zákulisní dohody. No a ten je pak nemilosrdně potrestán.
Zápas v ringu přece nevznikl tak, že ti dva bojující se dohodli, že si zaboxují. Ale někdo ten zápas organizuje a tedy organizuje je podle svých pravidel a ne podle pravidel těch dvou v ringu. Ti dva v ringu pravidla netvoří! Kdo tvoří pravidla, ten řídí.

  1. vnímání Bible jako knihy "sepsané globálním zákulisím". Realita: Bible je kniha do které zákulisí (síly, sloužící Satanovi) vneslo určitá zkreslení, v rámci jemu dovolených mantinelů daných Bohem, NIKOLIV kniha zkonstruovaná zákulisím. Tento omyl je v KSB nejzávažnější.

Já to naopak považuji za to nejcennější, co KSB přinesla. Na rozdíl od miliard lidí, kteří Bibli čtou, si jako jediná struktura všimli, že Bible mluví o dvou různých postavách, které si říkají Bůh.

  1. prezentování předkřesťanské společnosti jako nějaké idylky, téměř dokonalé harmonické společnosti, kterou "zničilo" křesťanství. Ve skutečnosti, kdybyste viděli co se tehdy dělo, obrátil by se vám z toho nejspíš žaludek. To neznamená že naši předkové byli špatní, to jen znamená, že když někdo věří něčemu co neodpovídá realitě, dělá hloupé věci z nevědomosti. Ve skutečnosti ruská civilizace je civilizace vzniklá díky křesťanství, a křesťanství představovalo zcela zásadní civilizační skok oproti tomu co bylo předtím, podobně jako islám představoval zcela zásadní civilizační skok arabské civilizace oproti tomu, co bylo předtím.

Zásadní omyl. Je potřeba rozlišovat Jazyčnictví mírumilovných Slovanů a nelidskost ostatních pohanů. Právě na tomto je vidět, kdo má jakého otce. Podle ovoce, poznáte je.
Tvrzení, že "ruská civilizace je civilizace vzniklá díky křesťanství" je blud. Naopak, křesťanství zničilo vyspělou civilizaci pravěkých Slovanů. Křesťané se snažili zničit vše, co by dokazovalo přítomnost této vyspělé civilizaci na Rusi, ale nepovedlo se jim zničit vše. Tak se aspoň snažili zakamuflovat předkřesťanské stavby na jakože křesťanské. Kamennou výzdobu osekali a na budovy dali kříže.
Tady jeden z důkazů Uspenskij sobor ve Vladimiru. Dávám jenom jeden obrázek, kdo bude mít zájem, může si další obrázky najít. Jak je vidět, s křesťanskou tematikou nemá nic společného. Křesťané si ho pak přestavěli podle svých potřeb.:

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.