Súlad 27.03.2023 11:49 Zobraziť v diskusii

Re: Míny a nedostatky KSB

Milo povedal/-a: Základy sociológie vnímam ako jedno z najpodnetnejších diel VP ZSSR. Nikdy som nemal pocit, že by tam bol islam nejakým spôsobom pretláčaný.

Mňa to vyrušovalo tak veľmi, že som knihu ledva dočítal. Druhý diel som mal v pláne, ale keď som si spomenul na koran, nechal som to radšej tak. Vraj tam islam nie je pretláčaný. Ktoré iné náboženstvo tam je prítomné, okrem islamu? Pritom rovnaká a vyššia múdrosť sa dá nájsť aj inde. Vidíš, ako ťa obalamutili? Lenže keď je autor islamský fanatik, nemôžeš sa čudovať, že iné náboženstvá, nehovoriac o iných učeniach, tam nenájdeš. Ale lži našich nepriateľov o našich predkoch tam nájdeš. Qui bono (komu to prospieva)?

Milo povedal/-a: Logické je i tvrdenie, že ako najmladšie abrahámske náboženstvo musel obsahovať viac pravdivých informácií ako jeho predchodcovia.

Logické je to len v prípade, ak tak veľmi zišli z cesty, že ich na ňu treba pracne navracať. Načo sa zaoberať upadnutými, keď my sme upadnutí neboli a máme k dispozícií znalosti, ako žiť správne a aj tak žijeme? Podľa mňa iba hlupák študuje primitívov z dôvodu, že sa od nich chce priučiť ich spôsobom a ignoruje vlastnú minulosť a vlastnú múdrosť predkov. Že sa do koranu dostali aj pravdivé a veľké myšlienky? Áno. Všetky sme ich mali dávno pred nimi. Všetky! Takže načo koran?

Podľa mňa si svojim komentárom potvrdil otváranie dvier islamu aj k nám, pretože veď na ňom predsa nie je nič zlé. Ľudia ho prostredníctvom čítania kníh KSB spoznávajú výhradne pozitívnou formou, a určitá časť ho potom začne študovať a zblbne. A keď príde ďalšia invázia moslimov, ako každých tristo rokov, nebudú sa jej brániť, ako sa jej nebránia ani Nemci. Alebo sa nimi sami stanú, čím nutne upadnú namiesto toho, aby sa duchovne pozdvihli. Dve páky riadenia. Pretláčanie islamu tvrdou cestou cez liberálov, a pretláčanie islamu mäkkou cestou cez KSB.

Výber z dvoch lží: dobrý alebo zlý islam? Správna je tretia možnosť: priamy kontakt so Stvoriteľom.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.