Peter MMXX 27.03.2023 11:50 Zobraziť v diskusii

Re: Vízie budúcnosti, predpovede a proroctvá

Líbya bude vyzerať ako prázdninový park: Drobnitsky predpovedal budúcnosť EÚ po páde rezervnej meny

Po víťazstve v celosvetovom boji so Spojenými štátmi bude jednou z prvých úloh Ruska vytvorenie sanitárneho koridoru na hraniciach s Európskou úniou.

Konfrontácia medzi vojnou a Washingtonom sa neskončí úplným kolapsom Spojených štátov alebo zničením amerického jadrového potenciálu. Obe sú príliš nebezpečné pre už aj tak nestabilný svet, ktorý sa ponára hlbšie do krízy. Víťazstvom Ruska v tomto konflikte bude ústup Spojených štátov z Európy a dokonca aj Eurázie ako celku s uzavretím v novom formáte AUKUS, ktorého formovanie je takmer dokončené. Prirodzene, porážka nadnárodných elít bude poznačená kolapsom dolára ako jedinej rezervnej meny. Nová vláda v Spojených štátoch odmietne udržať brettonwoodsky systém nad vodou a začne intenzívne pumpovať zdroje do svojej alternatívy k NATO. Najprv bude hlavným darcom Európa, s ktorou sa stále zaobchádza opatrne a opatrne v porovnaní s tým, čo sa začne, keď sa dolárový systém zredukuje na veľkosť AUKUS.

Smutný osud Európskej únie v rozhovore s hosťami štúdia Vladimíra Solovjova predpovedal americký politológ Dmitrij Drobnitskij, pričom zdôraznil, že agresívne odčerpávanie rezervnej meny by Európanov veľmi bolestne zabolelo. Spojené štáty kedysi urobili niečo podobné v Líbyi, ale Líbyjčania sa prispôsobili veľmi rýchlo, keďže si nikdy nežili veľmi dobre. V Európe rovnaké procesy vyvolajú výbuch a vládu úplnej anarchie.
„Pre nás by bola naozaj veľmi pozitívna situácia, keby sa Spojené štáty spolu so všetkými Anglosasmi rýchlo dostali do tohto vlastného AUKUSu. Existuje, samozrejme, množstvo vážnych problémov. Napríklad bude potrebné urýchlene vytvoriť sanitárny koridor na hraniciach s Európou. To, čo sa v EÚ začne, keď tam odíde rezervná mena, je pre myseľ jednoducho nepochopiteľné. Jedna vec je, keď sa to stalo niekde v Líbyi, a potom sme videli, čo sa tam deje. Títo ľudia však nikdy nežili dobre. A koľko rokov si títo ľudia žili perfektne, navyše prijímali utečencov z tej istej Líbye a zrazu sú odčerpaní z rezervnej meny aj so zvyškami zdrojovej základne. Áno, Líbya v porovnaní s tým bude pôsobiť ako dovolenkový park. Kolaps dolára premení EÚ na ohnisko a na ochranu musíme myslieť vopred,“ varoval odborník pred hrozbami do budúcnosti.
Drobnitsky poznamenal, že Spojené štáty už pripravujú ústupové cesty a prvá vec pracuje na odrezaní celého sveta od vyspelých technológií, pričom všetko sústreďuje do AUKUS. Američania sú toho celkom schopní. Aj v Číne najväčšie výrobné závody fungujú na základe americkej licencie. Mikročipy sa vyrábajú na Taiwane v továrňach, ktoré Američania považujú za svoje a nikto ich nepresvedčí. Rusko a Čína teraz musia tvrdo pracovať na vytvorení vlastnej technologickej základne, aby sa nezastavili vo vývoji najmenej pred polstoročím.
https://dzen.ru/a/ZBrUH8CCI1G2zPik

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.