dum 27.03.2023 17:16 Zobraziť v diskusii

Re: Světonázorové omyly v KSB

@Milo povedal/-a:

@dum povedal/-a:
VP ZSSR vlastne ani nevie že sa v podstate nemýli. Ježiš Kristus nebol ukrižovaný ani inak popravený - duchovne ako vedomá myseľ. Fyzicky bol.

Naopak. Ukrižovali ho autori evanjelií. A ukrižovali ho tým v hlavách stámilionov veriacich i neveriacich aby každý z nich cítil vinu na jeho smrti a kajal sa z hriechov tých, ktorý tento egregor vytvorili.

Autormi evanjelií sú učeníci Ježiša Marek, Lukáš, Matúš a Ján. On vedel a vravel o svojej násilnej smrti ešte počas pôsobenia na zemi.....Mt20,17A keď išiel Ježiš hore do Jeruzalema, pojal tých dvanástich učeníkov osobitne na ceste a povedal im: 18 Hľa, ideme hore do Jeruzalema, a Syn človeka bude vydaný najvyšším kňazom a zákonníkom, a odsúdia ho na smrť 19 a vydajú ho pohanom, aby sa mu naposmievali, aby ho zbičovali a ukrižovali, ale na tretí deň vstane z mŕtvych.....Necítim vinu na Jeho smrti, pocit viny je negatívny pocit. Ani u kresťanov ktorých poznám ten pocit nezaznamenávam. Termíny " moja vina, moja preveľká vina" ktorý zaviedli do obradov "saduceji, farizeji a zákonníci" sú snáď niekde v Novom zákone?? A nemá to ani nič s ukrižovaním ale s hriechmi. To čo bolo neskôr prijaté na synodách a konciloch je pre mňa bezpredmetné. A nezačínajme debatu o origináloch. To už sa preberalo veľakrát.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.