dum 28.03.2023 05:46 Zobraziť v diskusii

Re: O spolupráci a zodpovednosti v diskusiách

@Milo povedal/-a:

orimak1 povedal/-a: mali by byť vzorom , ako písať , oponovať, pomenovávat a vyjadrovať svoje , názory a myšlienky bez osobných útokov - proste bez urážok

Máš pravdu. A napriek tomu, aj tento tvoj príspevok má s mojim a tým od @marin len minimálnu súvislosť.
Nikto tu dumovi nevyčítal neslušnosť alebo osobné útoky a ani bezobsažnosť alebo zbytočnosť jeho príspevkov. To, čo mu vyčítam(e) je vyššie jasne napísané. Jeho chýbajúca ...úcta, zodpovednosť, rešpekt, spolupráca... sa prejavujú v tom, že jednoducho ignoruje to, čo napísali iní pisatelia a rozvádza vlastné "tézy a teórie", zdanlivo reagujúc na ich príspevky.

Ak je to myslené aj prispievateľom @marin nejako v tomto zmysle, tak to mi niečo pripomína. Keď tu bol ešte Estryd a prišiel s Monostonovou knihou, prezentoval jeho názory a vyjadrenia, tak som reagoval na tie vyjadrenia hneď a bez nejakých pochybností že to nie je Absolútna entita- Boh Stvoriteľ ale boh- demiurg zeme a relatívna stvorená entita. Aj z jeho samotných vyjadrení to vlastne vyplývalo. Estryd potom na moje už ďalšie reakcie povedal niečo v zmysle že vlastne argumentujem tú svoju pravdu a nepripúšťam aj niečo iné štýlom ako kebyže "viem" - aj keď termín "viem" som nepovedal a ani ho veľmi nepoužívam, resp. veľmi málo. Áno

orimak1 povedal/-a: je to jeho voľba , jeho sposob ponímania , myslenia, konania a pravdepodobne si mysli že vie čo robí a prečo to robí. Je to proste jeho presvedčenie , sám k nemu dospel a verí tomu. Je na nejakej ceste. My všetci si vyberáme svoje cesty - učíme sa , a to je vlastne dobre.

keď som o niečom presvedčený bez akýchkoľvek pochybností že niečo je alebo nieje pravda tak to možno tak vyznieva že je tu nejaká " neúcta, nerešpekt, nezodpovednosť, neslušnosť, nespolupráca" s pisateľmi príspevkov, či už @marin, @Estryd, alebo si spomínam aj @Miky(číslo si teraz nespomeniem) ktorému som zargumentovával spôsobom mne vlastným jeho názory z knihy. Nie je to tak. Ku každému prispievateľovi pristupujem s pochopením, úctou, rešpektom, toleranciou, akceptovaním, porozumením, zodpovedne a slušne - ako k bytosti, osobe. Čo sa týka nimi vyjadrených názorov a pohľadov, to je už niečo iné, moje vnútorné presvedčenie, ponímanie, myseľ reaguje takýmto svojským no len zdanlivo "nespolupracujúcim a nerešpektujúcim" spôsobom a hlavne vtedy keď si myslí že je pravdivá a presvedčená bez akýchkoľvek pochybností.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.