Rusofil 28.03.2023 17:18 Zobraziť v diskusii

Re: Česká republika

@Lavazza povedal/-a:
Toto je niečo ako naša Fiona mixnuta s pani Pexesovou:

❗️🇨🇿🇨🇳Markéta Pekarová Adamová vážně porušila politický závazek Česka a zničila politický základ čínsko-českých vztahů, reagovala Čína na návštěvu předsedkyně Sněmovny na Tchaj-wan.

🗣„Předsedkyně poslanecké sněmovny České republiky Markéta Pekarová Adamová ze svých vlastních zájmů trvala na takzvané návštěvě Tchaj-wanu, vážně porušila politický závazek České republiky pro jednu Čínu a úmyslně zničila politický základ čínsko-českých vztahů. Čínská strana to silně odsuzuje,” prohlásil zátupce Velvyslanectví Čínské lidové republiky v České republice.

🇹🇼Mezitím šéfka TOP 09 pokračuje aktivně propagovat svou cestu na Tchaj-wan na svých sociálních sítích, kde zveřejňuje fotky ze setkání s tamními politiky a dalších dobrodružství.

Sledujte @neCT24

Pavel na toto téma:
„Jedna věc je, když na Tchaj-wan jedou zástupci Parlamentu, protože parlamentní úroveň je vnímaná trochu jinak než státní. Oficiální cesta prezidenta by zcela jistě vyvolala negativnější reakci. Proto se velká většina hlav států staví velice opatrně k tomu, s kým z Tchaj-wanu se potkají a při jaké příležitosti,“ uvedl a dodal, že v takovém případě by mohl české firmy vystavit riziku. „Nemá smysl dráždit hada bosou nohou.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.