Pleistocen 30.03.2023 13:52 Zobraziť v diskusii

Re: O pôvode Ježiša, Slovanov a iných národov

Lena povedal/-a: Lidská genetická výbava je na 99,4 procent shodná s geny šimpanzů. Co tady Anunaki inženýrovali, těch 0,6 %?

Toto su informacie, ktore si nikto z nas nemoze sam overit, musime sa preto "slepo" spolahnut na to co nam podsuva moderna veda. Podla toho co tvrdia je ludska DNA nepredstavitelne komplikovana. Prve sekvenovanie celeho genomu cloveka zacalo v roku 1990 a skoncilo v roku 2003. Trvalo to celych 13 rokov a to osekvenovali len jedneho jedninca! Robili to tisicky laboratorii a cena bola 2,7 miliardy dolarov.

Co sa tyka pribuznosti na zaklade DNA, vysoke percento nemusi nutne znamenat velku podobnost. DNA koduje hlavne geny. Geny su bud strukturalne (tvoria materialnu hmotu) alebo riadiace (ovladaju hmotu aj ine geny na roznych urovniach). Rovnake geny sa nemusia u roznych organizmov spravat rovnako. Skuste si predstavit orchester. Kazdy gen je hrac na nejaky konkretny nastroj. S tym istym orchestrom dokazete zahrat Beethovena, Metallicu alebo uspavanku. Pocet nastrojov v orchestre moze byt kludne rovnaky, ale skladba aj dirigent su ini. Zalezi na tom ako su tie geny obsluhovane - dirigovane. Dirigent je ta najdolezitejsia variabilna zlozka podliehajuca roznym vplyvom aj vonkajsim.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.