Lavazza 03.04.2023 17:59 Zobraziť v diskusii

Re: Neskoré voľby 30.9.2023

To je ale prekvapenie:

https://standard.sk/339765/plan-s-hegerom-nevysiel-demokrati-uviazli-na-troch-percentach/

Viaceré interné prieskumy zistili, že Hegerova strana Demokrati uviazla kdesi na troch percentách. Za Obyčajnými. Aktuálne sa pracuje na pláne B – volebnej únii s väčšou stranou. Napríklad s KDH. Využíva sa na to aj prieskum zaplatený televíziou Markíza, ktorý bol nastavený ukážkovo selektívne.

Na úvod jedna zásadná poznámka: Eduard Heger nie je hráč. Jeho úloha je podobná ako kedysi Kiskova – v straníckej politike je figurína. Bol posadený do novej strany. A bol v nej zvolený za predsedu. Trpný rod je pri týchto tvdeniach dôležitý.

Heger nerobí politické rozhodnutia. Nerobí stratégie. Na to sú v strane iní – jej zakladatelia a jej štáb. Sú to ľudia s prevažne progresívnym a servilne proamerickým nastavením. Premiéra použili ako lídra v nádeji, že prinesie percentá. A zabezpečí budúcnosť poslušným postavičkám ako Hirman, Káčer, Naď, Miroslav Kollár…

Nepriniesol. Nezabezpečil.

Strana Demokrati po veľkovýpravnom rozbehu sedí na troch percentách. Aspoň podľa zistení dvoch prieskumov, ktoré si robia strany a ktoré sa nezverejňujú.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.