Milo 04.04.2023 11:53 Zobraziť v diskusii

Re: Česká republika

Lin povedal/-a: Docela mě mrzí, že se do toho svinstva zamotal i můj oblíbenec Bloom (kvůli roli Legolase).

Bloom je špičkovo plateným zamestnancom ideologickej armády Hollywoodu, ktorý prevzal miesto po A. Jolie. S jeho schopnosťou myslieť to nemá nič spoločné.

Vytváranie ilúzií a vyvolávanie emócií sú najúčinnejšími zbraňami pri ovládaní sveta. Tak, ako kedysi množstvo ľudí prosilo herca Chudíka o lekársku radu (pre jeho úlohu primára v TV seriáli), je dnes množstvo ľudí presvedčených, že múdry a šľachetný Legolas sa nemože zúčastniť ničoho zlého. Hollywood vyrobil obrovské množstvo nositeľov emócií: keď napr. Mark Hamill (rytier Jedi Luke Skywalker) povzbudzuje Ukrajincov pozdravom zo Star Wars "Nech je s vami Sila", cítia za sebou emócie generácií obdivovateľov ságy Star Wars a jeho "veľké, ušľachtilé" slová na podporu dobra proti zlu, s pôsobivou hudbou majú celkom inú váhu, ako keby ich predniesol politik, ktorý za sebou nemá umelý obraz iluzórneho sveta a ktorému každý rozmýšľajúci človek neuverí ani slovo. Inak, cieľom Hamillovej - angažovanosti pre dobro je vyzbierať peniaze na drony pre ukrajinskú armádu.

https://u24.gov.ua/dronation

--
A keď sme pri elfoch, práve včera ma zaujala stránka https://elfovia.newschool.sk/ :

Naším poslaním je boj proti dezinformáciám a kultivácia diskusií.

Rozhodli sme sa pridať na stranu dobra.

Po invázií Ruska na Ukrajinu sme začali pozorovať extrémny nárast propagandy a šírenia dezinformácií. Nápor trollov, ktorému museli čeliť médiá sa stal neúnosným.

S iniciatívou na vytvorenie projektu Elfov prišiel podnikateľ a filantrop Milan Dubec. Pre nápad sme sa nadchli a behom niekoľkých dní sme zverejnili prvú výzvu.

V rámci projektu Elfov, ktorý sme spustili v našej agentúre Katedra Komunikácie, každý deň odstránime tisícky vulgárnych a nenávistných komentárov alebo príspevkov napísaných trollmi. Nikoho však nemažeme za iný názor. V aktuálnej dobe spolupracujeme s poprednými slovenskými médiami akými sú napríklad Televízne noviny TV Markíza, SME, REFRESHER, Dobré Noviny, Plus JEDEN DEŇ, a ďalší.

Pridaj sa k nám a bojuj na strane dobra!

--

A toto je ten filantrop, osoba, ktorá by ako Elf alebo ako rytier Jedi dôveru asi nevzbudila:

Milan Dubec (* 27. september 1980, Žilina) je slovenský podnikateľ, IT vizionár, mediálny šéf, aktivista, developer a investor. Zakladateľ najnavštevovanejších slovenských webov - Azet.sk, Pokec.sk, Aktuality.sk, Bistro.sk, Nehnutelnosti.sk, Autobazar.sk a mnoho ďalších. V roku 2010 podiel v Azet.sk predal spoločnosti Ringier Axel Springer AG. Následne sa stal generálnym riaditeľom a súčasným akcionárom multimediálneho vydavateľstva Ringier Slovakia. V súčasnosti je výkonným riaditeľom developerskej spoločnosti Reinoo, a.s. a investor do technologických nápadov.

V roku 2021 vznikla Nadácia Milana Dubca, ktorá podporuje diskusiu a iniciatívy z oblasti klimatickej krízy, vzdelávania a demografickej zmeny. S jeho podporou vznikol projekt Camp Žilina a Ukrainska spilka. Zabezpečujú aktivity pomoci a integrácie ukrajinských rodín v Žiline a v regióne.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.