Zora 04.04.2023 16:06 Zobraziť v diskusii

Re: Blízky východ

3.4.23

Záhadné bábätko prežilo pod troskami 128 hodín. Po mesiacoch našli jeho mamu, ktorá ho chránila vlastným telom
Želám si, aby im boh doprial dlhý a šťastný život, aby už nikdy nemuseli byť od seba, prezradila turecká ministerka, ktorá spojila mamu s dcérou.
/.../
Vetin našli v náručí svojej matky, ktorá ju ochránila vlastným telom. Médiá najskôr informovali, že Vetinina mama neprežila, no po 54 dňoch od jej záchrany turecká agentúra Anadolu teraz šokujúco uviedla, že Yasemin Begdasová žije. Teraz sa opäť stretla so svojou dcérou, o ktorej si myslela, že ju už nikdy neuvidí.
/.../
Bábätko a jeho mamu dali nakoniec dokopy vďaka testu DNA, ktorý dokázal ich príbuznosť.
Po 54 dňoch od záchrany malú Vetin previezli za jej mamou, ktorá sa naďalej lieči v nemocnici. „Zjednotiť matku s jej dieťaťom je jednou z najvzácnejších prác na svete. Želám si, aby im boh doprial dlhý a šťastný život, aby už nikdy nemuseli byť od seba,“ odkázala ministerka.
/.../
Ničivé zemetrasenie
Silné zemetrasenie s magnitúdou 7,8 zasiahlo oblasť okolo turecko-sýrskych hraníc v noci na 6. februára. Počet obetí v oboch krajinách prekročil podľa dostupných údajov hranicu 57.000. V Turecku sa v dočasných prístreškoch nachádza približne 1,6 milióna ľudí a ďalších 600.000 ľudí postihnutú oblasť opustilo alebo bolo evakuovaných.
https://www.dobrenoviny.sk/c/210518/zahadne-babatko-prezilo-pod-troskami-128-hodin-po-mesiacoch-nasli-jej-matku-ktora-ju-chranila-vlastnym-telom

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.