Malina 05.04.2023 14:43 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ruska

14:01 Švédska nábytkárska spoločnosť IKEA nemá uzatvorenú dohodu o spätnom odkúpení svojho najväčšieho závodu v Rusku. Povedal to tento týždeň nový majiteľ závodu, ruská spoločnosť Invest Plus. Pre švédsku firmu sa tak uzatvára šanca na prípadné opätovné prevzatie aktív v neskoršom období, ak by sa situácia v Rusku zmenila a firma by sa rozhodla vrátiť, informuje agentúra Reuters.

Invest Plus koncom marca oznámila, že dokončila proces prevzatia najväčšieho produkčného aktíva spoločnosti IKEA, jej výrobného závodu v Novgorode. Kúpu tak dokončila viac než rok po tom, ako švédska firma zastavila svoje aktivity v Ruskej federácii v reakcii na inváziu Ruska na Ukrajinu.

„Dohoda neobsahuje žiadnu možnosť spätného odkúpenia,“ povedal Vadim Osipov, vlastník spoločnosti Invest Plus. Ďalšie detaily súvisiace s prevzatím závodu IKEA v Novgorode odmietol zverejniť, povedal iba, že názov závodu IKEA Industry Novgorod sa musí zmeniť do ôsmich mesiacov od dokončenia kontraktu.
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/662761-online-nato-chce-liat-viac-penazi-na-obranu-rusi-sa-pripravuju-na-ukrajinsku-ofenzivu/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_bleskove_spravy#wpcs

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.