Milo 05.04.2023 18:28 Zobraziť v diskusii

Re: Fyzické a psychické násilie (šikanovanie) ako ozdravný proces spoločnosti?

@Súlad povedal/-a:
Šikanovali ho, pretože bol slaboch, a keďže bol slaboch, šikanovali ho. Určitá šikana je ozdravný proces spoločnosti, kedy sa slabé jedince vymykajúce sa tisícročiami osvedčenému normálu buď vzchopia a zosilnia fyzicky a/alebo psychicky, alebo ak toho z nejakého dôvodu nie sú schopné, sami sa postavia na vedľajšiu koľaj. Dôležitá je miera šikany.

Šikana (z francouzského chicane) je nebezpečný sociálně patologický jev, při kterém je omezována svoboda, svoboda rozhodování, je ponižována lidská důstojnost a čest, často je obětem ubližováno na zdraví či na majetku. Označuje různorodé fyzické i psychické zneužívání slabšího nebo odlišného jedince v kolektivu nebo ve společnosti. Zpravidla má agresor nad obětí fyzickou, početní nebo mocenskou převahu. Následky šikany si kromě oběti do dalšího života odnášejí i všichni ostatní zúčastnění.

-

Nevidím žiaden rozdiel medzi tými, ktorí ho šikanovali a tými, ktorí ho povzbudzovali k operácii. Obmedzení jedinci, ktorí si namýšľajú, že predstavujú ten "tisícročia osvedčený normál". Ten však existuje len v ich predstavách.

Deti, ktorým bola bez akéhokoľvek vlastného pričinenia odobraná pohlavná orientácia, majú teda trpieť za to, čo im bolo zámerne spôsobené?

Násilie plodí násilie, nenávisť plodí nenávisť. "Zdravá miera šikany" je oxymoron, nezmysel.

U dospelých jedincov, ktorí šikanu vedome propagujú, je pre mňa riešením ich oddelenie od spoločenstva.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.