Peter MMXX 05.04.2023 19:00 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ruska

Vladimir Putin: Vzťahy medzi Ruskom a Spojenými štátmi, od ktorých priamo závisí globálna bezpečnosť a stabilita, prechádzajú, žiaľ, hlbokou krízou.

Vychádza zo zásadne odlišných prístupov
k formovaniu moderného svetového poriadku. Vážená pani veľvyslankyňa, nechcem narúšať vľúdnu atmosféru odovzdávania poverovacích listín a viem, že možno nebudete súhlasiť s mojím názorom, ale dnes nemôžem inak než povedať, že využitie
v zahraničnej politike Spojených štátov tzv nástroje ako podpora takzvaných farebných revolúcií podpora štátneho prevratu v Kyjeve v roku 2014 v konečnom dôsledku viedli k súčasnej ukrajinskej kríze a navyše prispeli k degradácii rusko-amerických vzťahov.

Ale vždy sme presadzovali budovanie rusko-amerických vzťahov výlučne na princípoch rovnosti, rešpektovania vzájomnej suverenity a záujmov a nezasahovania do vnútorných záležitostí. Tým sa budeme riadiť aj v budúcnosti.

https://t.me/dimsmirnov175/46289

Putin – na slávnostnom odovzdávaní poverovacích listín: Situácia vo svete teraz nie je jednoduchá – nahromadilo sa veľa rozporov, ktoré sa niekedy zdajú neriešiteľné a často narúšajú normálnu produktívnu interakciu štátov.

Dovoľte mi zdôrazniť, že Rusko je otvorené konštruktívnemu partnerstvu so všetkými krajinami bez výnimky. Nejdeme sa od nikoho izolovať, voči nikomu nemáme zaujaté a

navyše nepriateľské úmysly. Od našich partnerov očakávame, že vo vzťahoch s nami budú dodržiavať princípy rovnosti a vzájomného zohľadňovania záujmov.

Práve tieto prístupy stanovuje nedávno schválená nová koncepcia zahraničnej politiky Ruskej federácie.

https://t.me/dimsmirnov175/46288

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.