Rusofil 05.04.2023 20:16 Zobraziť v diskusii

Re: Fyzické a psychické násilie (šikanovanie) ako ozdravný proces spoločnosti?

@Súlad povedal/-a:
Šikanu neobhajujem. Vyskytuje sa už u detí v škôlke, preto si ju vysvetľujem ako prirodzený ozdravný proces spoločenstva. Áno, ak prerastie určitú mieru, stane sa deštruktívnou. Lenže ak sa s ľuďmi maznáte a nečelia a neprekonávajú výzvy, po čase celé spoločenstvo upadá. Miera musí byť taká, aby ľudia neboli hýčkaní, ale zároveň aby mali možnosť napredovať a nebola im šikanou táto možnosť upretá.

Já si myslím, že nikdo by neměl být šikanován. Každá lidské bytost je tady z jiného důvodu a má tady na Zemi určitou roli. Naše schopnosti jsou různé. Někteří jsou rozenými vůdci, jiní jsou dobrými analytiky, další jsou zruční atd. Důležité je, najít si své místo na slunci. Nemůžeme jiné soudit podle sebe, protože každý je osobnost. Stačilo by se podívat na numerologii člověka, která každému z nás řekne, jaký úkol máme tady na Zemi.
Tvé teze vycházejí z práva silnějšího, kde slabé kusy nemají právo na život. Já si ale myslím, že pokud se již takoví jedinci na svět narodili, mají právo na život také. Bůh je z nějakého důvodu tady potřebuje.
Podle jedné z tezí jsou to právě dobrovolníci z jiných planet, kteří se to tady snaží dát do pořádku a na zdejší agresi nejsou připraveni. Zrovna dnes jsem na toto téma poslouchal video "Polovina lidstva je již vyměněna". Nesouhlasím se vším, o čem se tam mluví, ale má to hodně zajímavých myšlenek. 6:30

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.