Kajuga 06.04.2023 09:56 Zobraziť v diskusii

Re: Fyzické a psychické násilie (šikanovanie) ako ozdravný proces spoločnosti?

@Súlad povedal/-a:
Ako som už napísal, každý píšeme trochu o niečom inom, aj keď všetci o tom istom.

@Kajuga, áno, za chýbajúcu končatinu človek naozaj nemôže a vysmievať sa mu nie je správne. Na to sú tam učitelia, aby to deťom vysvetlili. Ak je dieťa tlsté, deti mu dávajú najavo, že nestačí len jesť a nič nerobiť. To je ten imunitný systém spoločnosti, ktorej cieľom je mať zdravých a silných jedincov, pretože aj spoločnosť je potom zdravá a silná. Jazdil si na západ, keď ostatní nemohli, takže sa nemôžeš čudovať, že ti to dali najavo. V tomto prípade s tebou vôbec nesúcitím, pretože si mal viac, než mali ostatní a len sa vyrovnala táto nevyváženosť.

Čo napísal Kajuga žiadna šikana nie je. V prvom prípade je to omyl detí, ktorým treba vysvetliť, ako sa veci majú a na to sú rodičia a učitelia.. A v treťom prípade je to obyčajné vyrovnávanie energií.

Nedivím se, že mi to dali najevo a rozhodně soucit nepožaduji 😁. A vzhledem k tomu, že šlo o děti, tak jim nemám a ani nemohu mít za zlé, že neměli lidský typ psychiky. Přesto to za šikanu považuji a i za davový efekt, tj. v v počtu šesti mě zmlátí v šatně, ale jeden na jednoho se přirozeně báli (fyzicky jsem byl silnější) také plus chyběl dav, který má psychiku takovou že potlačí stud a svědomí)

To je jedno, jde mi o to, že je krásně vidět projev nelidské (zvířecí) psychicky jedinců (ano nedospělých) a dle tohoto nastavení i přirozený. Skupina zvířat také napadne slabého jedince (třeba labuť, co jí chybí křídlo) a je tedy jiná a jinost (i když tady bez nebezpečí) může ovlivňovat negativně genetiku druhů).
Myslel jsem to tak, že jedinec s lidským lidský typem psychiky určitě nesikanuje. Podle mě k tomu nemá tendenci ani biorobot. A démon jen pokud z toho má prospěch a dělá to promyšleněji, instinktivně. Zvířecí typ psychiky je na davovou psychózu a vyplývající egregor extrémně citlivý.

Jde o můj názor z hlediska studia KSB, nikomu ho nevnucuji a tvůj samozřejmě respektuji.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.