Zora 08.04.2023 21:18 Zobraziť v diskusii

Re: Česká republika

2.4.23
Pád prežil, čakanie na záchranu nie. Kellnerová žiada nové vyšetrovanie smrti manžela
Podnikateľka Renáta Kellnerová s rodinou požiadala súd na Aljaške o prešetrenie nehody, pri ktorej v roku 2021 tragicky zahynul jej manžel, miliardár Petr Kellner, a ďalší štyria ľudia.
ČTK o tom v tlačovom vyhlásení informovala investičná skupina PPF. Vrtuľník s Kellnerom, dvoma ďalšími klientmi a dvoma horskými vodcami predvlani v marci havaroval blízko ľadovca Knik krátko po tom, čo manévroval nad hrebeňom. Stroj sa následne zviezol asi 150 metrov po svahu, kde zostal ležať.
Už zo skoršej civilnej žaloby, o ktorej podaní informoval web Anchorage Daily News vlani v apríli, vyplynulo, že Kellner zrejme prežil haváriu vrtuľníka v horách na Aljaške, zomrel však pri čakaní na prílet záchranárov, ktorý podľa žaloby trval príliš dlho kvôli zlyhaniam firmy, ktoré stroj prevádzkovala.
/viac v článku/
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/662449-pad-prezil-cakanie-na-zachranu-nie-kellnerova-ziada-nove-vysetrovanie-smrti-manzela/

8.4.23
Neboj se, tady nezemřeme. Kellner byl po havárii vrtulníku ještě dvě hodiny naživu. Mohl přežít
https://cnn.iprima.cz/nova-zjisteni-o-nehode-miliardare-kellnera-po-havarii-chodil-a-uklidnoval-dalsiho-prezivsiho-229535

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.