Lavazza 09.04.2023 13:58 Zobraziť v diskusii

Re: Torden, zakázané knihy a súvisiace témy

A pekne plíživo tu máme cenzúru a tých lepších a horších:

https://www.hlavnespravy.sk/v-dzihade-proti-vydavatelstvu-torden-je-tu-dalsia-pikantna-kauza/3103280

Takze okrem poviem hadzánych pod nohy na Bibliotéke (veľmi mierne vyjadrené), tu máme ďalšiu kauzu, vyberam z článku:

A najnovšie tu je ďalší podobný prípad diskriminácie. Vydavateľstvo Torden založilo vzdelávací inštitút Akadémia Zdravého Rozumu XRAM a na stránke www.azr.academy si chcelo vo svojom novom e-shope otvoriť platobnú bránu cez Slovenskú sporiteľňu, aby sa dalo za školenia platiť priamo na stránke. Banka žiadosť o zriadenie platobnej brány posunula firme GlobalPayments, technickému realizátorovi takýchto služieb. Od tejto firmy im prišla zamietavá odpoveď so šokujúcim vysvetlením, ktoré uvádzame v plnom znení:

„Dobrý deň prajem.

S ohľadom na doložené informácie a všetky ostatné skutočnosti spoločnosť GP s.r.o. považuje tento biznis model za vysoko rizikový a s ohľadom na interné smernice politiky spoločnosti musíme obchodný prípad zamietnuť. Vysvetlenie z risk manažmentu:

Organizátorem seminářů je vydavatelství, které vydává knihy rozvádějící spiklenecké teorie – o prohnilém západě ovládaném rusofobií, o falešné demokracii v USA, o zorganizované pandémii coronaviru apod. Vydavatel jako doplňkovou činnost plánuje pořádat semináře, kde budou přednášet autoři knih a knihy budou rozdávány (v ceně semináře).

K stanovisku prišiel risk manažment po zvážení všetkých okolností. Žiaľ s týmto rozhodnutím nevieme nič urobiť a stanovisko je konečné. Prajeme vám však s kolegyňou veľa šťastia v ďalšom podnikaní.

S pozdravom…“

K tomu treba ešte dodať, že vydavateľstvo Torden aj vzhľadom na svoje finančné hospodárenie a zázemie je pre banky a podobné firmy vysoko bonitným klientom…

Po takýchto skúsenostiach je ťažké veriť tomu, že aj ďalšia udalosť bola iba úplne náhodná a zapríčinená objektívnymi skutočnosťami. Akadémia Zdravého Rozumu si v školiacom zariadení Slovenskej akadémie vied vo Vysokých Tatrách v Starej Lesnej na svoju konferenciu záväzne rezervovala kongresovú miestnosť, ako aj ubytovanie a stravovanie. Tesne pred uskutočnením seminára im však prišla odpoveď, že z dôvodu bližšie nešpecifikovaných „technických príčin“ sa záväzná rezervácia ruší. Našťastie sa na poslednú chvíľu podarilo nájsť náhradné priestory vo vedľajšom hoteli Forton

——
Tak ako Drácik aj Torden treba podporovať. Keby som bola klientom Slovenskej sporiteľne, čo nie som, určite im napisem znepokojivý list.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.