Lin 10.04.2023 18:39 Zobraziť v diskusii

Re: Kľúč ku slobode

Pro zájemce a znalce RJ tu mám docela dlouhý článek "Potřebujeme soud o historii".
Četla jsem, je to z mého hlediska zajímavé - jen souhlasím jen asi s polovinou informací tam uvedených. Přesto je to zajímavé, protože se to týká dějin Ruska a Slovanů = toho, že jsou zničené a zatajované. S tím souhlasíme snad všichni.
Našla jsem tam zajímavé vysvětlení slova Arijové, Arijci. Autor tvrdí, že to slovo nemá co dělat ani s rasou, ani s národem. Je odvozené od slova "area" (které později převzala např. řečtina či latina) a znamená to "území". Arijci = ti, kteří mají své území, kde žijí. Nejsou to kočovníci - jsou to arijci = lidé trvale usazení na svém území.
Stejné překvapení pro mě bylo zdůvodnění slova Ugar (Uger) - po našem Uher. Podle autora to pochází ze spojení "u hor" = lidé žijící pod horami.
Je tam také "okrajina" a "ukry", je ta slovo "ruský" a také Slovan. U ruských" je zopakováno, že to není národ, ale stav duše, a Slovan pochází od slova = ten, který umí mluvit (srozumitelnými) slovy.
Snad vás to zaujme. Když ničím jiným, tak poznáním, že i v Rusku chtějí poznat svou pravdivou historii a snaží se odkrýt nánosy diverze.

https://politikus.info/articles/150998-nuzhen-sud-istorii.html

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.