Rusofil 13.04.2023 12:33 Zobraziť v diskusii

Re: Príjemné Veľkonočné sviatky

@Lena povedal/-a:

@Rusofil povedal/-a:

@Lena povedal/-a:

@Rusofil povedal/-a:
>

U každého baráku na Rusi stála "baňa" (a i dnes stojí, minimálně na vesnici), něco, jako sauna, kde se šibalo proutky pro prokrvení těla. Lázně, jako měli Římané by kvůli klimatu neobstály, ale hygienu udržovali právě v bani.
Když se dcera cara Jaroslava I. Moudrého provdala do Francie, psala otci vyčítavé dopisy, kam ji to pro Boha poslal, že tam se lidé vůbec nemyjí a hrozně smrdí.
Dnes se používají "jiné metody, léky, terapie, stačí si to připomenout v muzeu", právě proto, že jsme rezignovali na znalosti našich předků. Teď do sebe cpeme tabletky, které léčí jedno, ale zároveň poškozují druhé.

Nic z toho, co píšeš nepopírám a nerozporuji, jen nevím, co to má společného, když opilí sousedé na Velikonoční pondělí otravují.

To chápu. Já jsem samotář a nemám také rád neohlášené návštěvy. Ne proto, že bych těm návštěvám nebyl rád, ale proto, že si každý den plánuji a pak jsem mrzutý, když mi někdo do mých plánů hodí vidle.
V dnešní době se ukazuje, že mít po boku muže začíná být zase docela aktuální, vzhledem k bezpečnostní situaci. No a někdy i ti nepříjemní sousedé se můžou hodit.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.