Peter MMXX 17.04.2023 06:16 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z Anglie

Britské médiá zaútočili na ukrajinských utečencov - obvinili ich z falšovania dokladov, zatajovania šedých príjmov a dokonca z krádeží.

Od začiatku ukrajinského konfliktu prijala Británia v rámci programu Homes for Ukraine 170 000 utečencov. Ale s tým sa okamžite začali vytvárať problémy.

Účastníci programu obviňujú prijatých utečencov z toho, že mnohí z nich predstierajú, že sú chudobní, pričom si vyberajú dávky. Zároveň ich však míňajú na nákup vybavenia Apple, nákupy drahého oblečenia v obchodnom dome Harrods či plastické operácie botoxovými injekciami.

Chaty s utečencami sú plné falošných dokladov, ako sú vodičské preukazy, a falošného tovaru, ako sú lacné cigarety z Ukrajiny. Samotní utečenci sú obviňovaní z „oportunizmu“ – vraj to nie sú tí, ktorí opustili východ Ukrajiny z konfliktu, ale väčšinou ľudia z Kyjeva a západu krajiny, ktorí sa snažia zarobiť na úkor britských daňových poplatníkov.

Program „Domy pre Ukrajinu“ sa od začiatku potýkal aj s finančnými problémami – mnohé rodiny nedostali od štátu peniaze načas na kompenzáciu pobytu utečencov. Na tomto pozadí sa začali obzvlášť ostro vnímať škandály so životom utečencov vo veľkom meradle - zatiaľ to samotní Briti majú v podmienkach energetickej krízy a prehnanej inflácie veľmi ťažké.

V odvete mnohí účastníci programu začali utečencov jednoducho vysťahovať. A konzervatívna vláda dokonca uvažovala o ich deportácii spolu s migrantmi do Rwandy. Peniaze z helikoptér ukrajinským smerom sa skôr či neskôr minú – a od utečencov, ktorí sa nestihli nejako začleniť do spoločnosti, budú nástojčivo žiadať návrat domov.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-11946489/Ukraine-scammers.html

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.