Peter MMXX 17.04.2023 06:26 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ruska

Siluanov odišiel z funkcie "v súvislosti s hlbokými zmenami, ku ktorým dochádza v medzinárodných vzťahoch," píše sa v dokumente.
https://t.me/MIrvMomente/23488

Vojenská spolupráca medzi Moskvou a Pekingom je jednou z najdôležitejších oblastí, ktorá posilňuje strategické vzťahy medzi oboma krajinami — Putin.

Podrobnosti:

▪️Putin na stretnutí so šéfom čínskeho ministerstva obrany zhodnotil úroveň rusko-čínskej vojenskej spolupráce a poprial ministrovi veľa šťastia počas návštevy Ruska - Kremeľ.

▪️Podľa Kremľa bude mať Li Šanfu v Moskve štvordňový program, počas ktorého sa stretne a porozpráva so svojimi ruskými kolegami.

▪️"Aktívne pracujeme aj na vojenskej stránke, pravidelne si vymieňame pre nás užitočné informácie, spolupracujeme vo vojensko-technickej spolupráci, organizujeme spoločné cvičenia a v rôznych divadlách," povedal ruský prezident.

Li Šanfu poďakoval Putinovi za to, že si našiel príležitosť stretnúť sa s ním v deň voľna, najmä v tento významný sviatok. Povedal, že to bola jeho prvá návšteva po zvolení za ministra obrany v marci tohto roku.

Podľa Li Šanfu si Rusko na návštevu vybral zámerne, aby zdôraznil osobitné vzťahy medzi Moskvou a Pekingom. Na stretnutí ruského prezidenta a čínskeho ministra obrany sa zúčastnil aj šéf ruského ministerstva obrany Sergej Šojgu.

Rusko-čínske vzťahy sú nadradené vojensko-politickým alianciám počas studenej vojny, založené na zásadách nezúčastňovania sa a nekonfrontácie s tretími stranami — Li Šanfu.

Čínsky minister obrany na stretnutí s Putinom zdôraznil, že vzťahy medzi Ruskom a Čínou sú veľmi stabilné a pod vedením ruského prezidenta a Si Ťin-pchinga štáty rozvíjajú spoluprácu v praktických oblastiach.

"Chápeme zodpovednosť, ktorá spočíva v našich silách, najmä vzhľadom k tomu, že teraz prebiehajú najväčšie zmeny za posledných sto rokov. Stojíme bok po boku a pracujeme na zlepšení blahobytu našich ľudí. Vzhľadom na to, že oživenie ekonomiky bolo veľmi pomalé. Svet je veľmi turbulentný a mier je veľmi žiadaný,“ zdôraznil Li Šanfu.
https://t.me/EurasianChoice/26191

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.