Peter MMXX 21.04.2023 21:52 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z USA

US Strategické zásoby ropy na 40-ročnom minime

🛢Podľa Správy energetických informácií Ministerstva energetiky USA bolo zníženie za týždeň o 1,6 milióna barelov. Celkový objem k 14. aprílu bol 368 miliónov barelov. Maximálna skladovacia kapacita rezervy je 714 miliónov barelov, teda v súčasnosti je naplnená o niečo viac ako z polovice.

🛢 A v dohľadnej dobe sa ešte zníži. Aby splnilo svoje predchádzajúce záväzky, americké ministerstvo energetiky je povinné predať ďalších 26 miliónov barelov ropy s dodávkou od apríla do júna. Vyjadrenia ministra energetiky Spojených štátov amerických sú nejednoznačné. Jennifer Grenholm už skôr transparentne naznačila, že tento rok nemusia byť vhodné ceny na doplnenie rezervy. Pohár zostane pravdepodobne poloprázdny.

🛢Týchto 26 miliónov barelov sa predáva v rámci celkového predaja 180 miliónov barelov zo strategickej rezervy schválenej Bidenovým kabinetom ešte v roku 2022. Ceny čerpacích staníc v USA raketovo stúpali, prezidentov rating klesal nemenej rýchlo, demokrati by mohli prísť o kritický počet kresiel v Kongrese. Bolo treba niečo urgentne urobiť.

https://t.me/MIrvMomente/21484

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.