Kaktus 26.04.2023 14:33 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z Německa

Západní Evropa začíná chápat, že USA přestaly být hegemonem, jejich vliv se značně scvrkl a tak někde začínají hledat budoucnost, která jim zhasla společně se ztrátou vlivu USA, čímž vlastně zhasla i zlatá miliarda.

Nevím jestli je zcela prozíravé snažit se naskočit na Čínský rychlík - resp. je to pro západní Evropu jediná politicky schůdná možnost, ale značně nejistá.

On ten Čínský rychlík pravděpodobně pojede po značně nejisté trati, pokud USA začnou v rámci AUKUSu omezovat přístup Číny k námořním dopravním trasám, což může vyústit i v lokální konflikty. Nakonec budou klíčové suchozemské trasy a západní Evropa tak bude muset zřejmě jednat s těmi, s kterými jednat apriori nechce. Mimoto západní Evropa jako průmyslové centrum by byla konkurence AUKUSu, což se USA líbit nemůže. Stále tam jsou miliony migrantů...

Západní Evropa potřebuje čím jak nejhladší přechod od ekonomické sebevraždy k spolupráci s někým, tak aby se alespoň na oko pro lidi mohly stavět ekonomické Potěmkinovy vesnice. Zřejmě pánové začínají tušit, že jsou před sociálním výbuchem...kdeže nějaká válka s Rusem. V současné době nemají vůbec nic, případně přicházejí o zbytky koloniálních zdrojů.

Přirozeně nikdo nechce ztratit politickou tvář a nikdo se nechystá přiznávat, že cokoliv byla chyba..

Pozn. Čína se nabídla Palestině a Israeli, že bude prostředníkem ve vyjednáváních stejně jako byla prostředníkem mezi Iránem a Saudy tuším. Byť myslím, že to není Čína, kdo ,,připravuje půdu'' na blízkém východě pro podobná jednání.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.