Kancelar 06.05.2023 18:31 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Maďarska

https://www.hlavnespravy.sk/premier-orban-proti-zapadnym-krajinam-bol-spusteny-virus-ktory-nici-narody/3129684

Maďarský premiér povedal účastníkom v Budapešti, že jeho krajina môže pôsobiť ako inkubátor pri formovaní budúcnosti konzervativizmu, informuje portál REMIX News.

“Bol proti nám spustený vírusový útok. Tento vírus bol vyvinutý v pokrokových liberálnych laboratóriách,” povedal Orbán. “Tento vírus útočí na najzraniteľnejšie miesto západného sveta, a to je národ. Je to národ ničiaci vírus, ktorý rozbije a rozpráši naše národy.”

Maďarský líder povedal, že jeho krajina je považovaná za inkubátor konzervatívneho myslenia a jednu z hlavných ľavicových bášt pôsobiacich proti globalizmu. Poznamenal, že konzervatívci prišli do Budapešti z rôznych krajín od Spojených štátov, Mexika, Brazílie, Izraela až po Japonsko.

"Nie je to zlá spoločnosť, ale ako sa Maďari dostali do takého významného klubu? Nie sme obrovskí, nie sme impozantní, nie sme bohatí, nemáme veľkú armádu, nemáme obrovský HDP a nie sme ani obzvlášť ľudnatí. Koho zaujímame? A predsa sme tu dnes všetci.”

"Myslím si, že existuje len jeden dôvod, prečo sme v tomto elitnom klube. Existuje jedna vec, ktorá robí našu krajinu dôležitým miestom. Je to skutočnosť, že Maďarsko je vlastne inkubátorom, kde sa experimentuje s konzervatívnou politikou budúcnosti. Maďarsko je miestom, kde sme o porážke progresívnych liberálov a konzervatívnom kresťanskom politickom obrate nielen hovorili, ale sme ho aj uskutočnili.”

Maďarský premiér povedal, že útok, ktorému Európa čelí, nie je ekonomický, ale v skutočnosti siaha hlbšie do samotných hodnôt a kultúry, ktoré definovali Európu po celé generácie.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.