Zora 14.05.2023 16:19 Zobraziť v diskusii

Re: Správy zo Slovenska

9.5.23
Deň Víťazstva na Slovensku (očami ruského veľvyslanectva)
Dňa 9. mája čelní predstavitelia a zamestnanci diplomatických misií Ruska, Číny, Bieloruska a Kazachstanu položili vence na hlavnom vojenskom pamätnom komplexe Slavín v Bratislave, čím si uctili pamiatku vojakov a dôstojníkov Červenej armády, ktorí obetovali svoje životy v boji proti fašizmu.
Prítomní pravoslávni kňazi odslúžili krátku spomienkovú bohoslužbu za sovietskych vojakov všetkých národností a vierovyznaní, „ktorí položili životy za svojich priateľov“.
Na podujatí, ktoré sa následne konalo na Veľvyslanectve RF v Bratislave, ruský veľvyslanec I. Bratčikov zagratuloval prítomným k 78. výročiu Veľkého Víťazstva, pričom vo svojom príhovore zdôraznil potrebu smelo obhajovať pravdu o udalostiach 2. svetovej vojny a rozhodne vždy a všade bojovať proti nacistickej ideológii a praktikám.
V dňoch 8. a 9. mája ruskí krajania, radoví občania a predstavitelia viacerých politických strán a orgánov Slovenskej republiky položili kvety k pamätníku na Slavíne, ako aj k ďalším početným sovietskym pamätníkom vojakom Červenej armády v slovenských mestách a obciach.
https://www.srspol.sk/den-vitazstva-na-slovensku-ocami-ruskeho-velvyslanectva/

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.