Zora 17.05.2023 22:32 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z USA

17.5.23
Princ Harry a Meghan takmer havarovali kvôli paparazzom
Britský princ Harry, jeho manželka Meghan a jej matka zažili v utorok večer "takmer katastrofický" incident, keď ich vozidlo, v ktorom sa vracali z charitatívneho podujatia v New Yorku, prenasledovali "agresívni" paparazzovia. V stredu o tom informoval Harryho hovorca, na ktorého sa odvolávajú stanica Sky News a agentúry AP a AFP.
"Toto viac než dvojhodinové prenasledovanie viackrát takmer viedlo k nehodám ďalších áut, chodcov a tiež dvoch newyorských policajtov," priblížil hovorca.
"K verejne činným osobám sa síce viaže istý záujem verejnosti, nikdy by to však nemalo ísť na úkor bezpečnosti," uvádza sa vo vyhlásení manželskej dvojice.
Incident potvrdila aj newyorská polícia s tým, že nedošlo k žiadnym kolíziám ani zraneniam a nikto nebol zadržaný. Starosta New Yorku Eric Adams novinárom povedal, že zatiaľ nedostal k prípadu podrobnejšiu správu. Podľa neho je však "bezohľadné a nezodpovedné" naháňať kohokoľvek autom v husto obývanej oblasti.
Harryho matka, princezná Diana, prišla o život pri tragickej dopravnej nehode v Paríži v roku 1997, keď jej auto prenasledovali paparazzovia, pripomína TASR.
Harry a Meghan sa vzdali povinností členov britskej kráľovskej rodiny v roku 2020 a presťahovali sa do Spojených štátov. Dôvodom bolo podľa nich okrem iného aj intenzívne obťažovanie zo strany médií.
https://www.teraz.sk/zahranicie/princ-harry-a-meghan-takmer-havarovali-k/715048-clanok.html

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.