Sonice 18.05.2023 08:00 Zobraziť v diskusii

Re: Zuzana Čaputová - (p)rezidentka

George Soros potvrdil financovanie Zuzany Čaputovej. Soros to povedal v mimoriadne otvorenom rozhovore pre britský denník The Guardian (https://www.theguardian.com/business/2019/nov/02/george-soros-brexit-hurts-both-sides-money-educate-british-public?fbclid=IwAR1KStM6c6jE6JkYQNaQWSME6V-ihL8kbMQpV34fplACQSTKIDWiPRrkGVM).

P.S. a teraz moze na Ficka podat trestne oznamenie ze neobhajuje cudzie zaujmy 😂. Ficko vyhra.

https://www.theguardian.com/business/2019/nov/02/george-soros-brexit-hurts-both-sides-money-educate-british-public

Soros’s supporters would argue that what rightwing leaders consider “political interference” is merely backing for freer and more tolerant societies. Zuzana Čaputová, who was elected president of Slovakia in June, told me earlier this year that it is misguided for governments in the region to accuse Soros of political interference. A former civil society activist, Čaputová has received Soros foundation grants in the past, and strikes a very different tone. “Thanks to the money from this organisation, a lot of good and valuable work has been done in Slovakia,” she told me in April, shortly after winning the vote. “Most of the grants were broadly in support of democracy, rather than trying to dictate on specific issues.”

Sorosovi priaznivci by tvrdili, že to, čo pravicoví lídri považujú za „politické zasahovanie“, je len podpora slobodnejších a tolerantnejších spoločností. Zuzana Čaputová, ktorá bola v júni zvolená za prezidentku Slovenska, mi začiatkom tohto roka povedala, že je scestné, ak vlády v regióne obviňujú Sorosa z politického zasahovania. Bývalá občianska aktivistka Čaputová v minulosti poberala granty Sorosovej nadácie a pôsobí úplne inak. „Vďaka peniazom od tejto organizácie sa na Slovensku urobilo veľa dobrej a hodnotnej práce,“ povedala mi v apríli, krátko po víťazstve v hlasovaní. "Väčšina grantov bola vo všeobecnosti na podporu demokracie, a nie na snahu diktovať konkrétne otázky."

Tak toto je hodne dobré!!! :D

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.