Peter MMXX 18.05.2023 12:57 Zobraziť v diskusii

Re: Globálne správy

30 krajín je pripravených prijať menu BRICS

  1. mája 2023
     
    Podľa najnovšej správy je 25 krajín pripravených pripojiť sa k BRICS a prijať novú menu pre medzinárodný obchod. Krajiny, ktoré prejavili záujem o vstup do aliancie BRICS, sú Afganistan, Alžírsko, Argentína, Bahrajn, Bangladéš, Bielorusko, Egypt, Indonézia, Irán, Kazachstan, Mexiko, Nikaragua, Nigéria, Pakistan, Saudská Arábia, Senegal, Sudán, Sýria, Spojené arabské emiráty, Thajsko, Tunisko, Turecko, Uruguaj, Venezuela a Zimbabwe.
     
    BRICS zahŕňa päť krajín Brazíliu, Rusko, Indiu, Čínu a Južnú Afriku. Preto sa na zosadení amerického dolára z jeho globálnej rezervy zúčastňuje celkovo 30 krajín.
     
    Ak sa tieto mnohé krajiny zbavia dolára a začnú cezhraničné transakcie s novou menou, môže to zasiahnuť USD. Dolár by mohol oslabiť v globálnom meradle a nájsť prostriedky na financovanie svojho deficitu. Mena BRICS, ktorá bude čoskoro uvoľnená, by mohla mať silu eliminovať medzinárodnú dominanciu dolára.
     
    Krajiny, ktoré majú záujem pripojiť sa k BRICS, sú tiež krajiny bohaté na ropu. Preto by aliancia mohla prinútiť európske krajiny platiť novou menou za ropu a nie v dolároch. Prečítajte si tu, aby ste vedeli, koľko sektorov v USA by mohlo byť ovplyvnených, ak dôjde k tomuto vývoju.
     
    30 Countries Now Ready To Accept BRICS Currency (watcher.guru)

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.