Rusofil 19.05.2023 00:46 Zobraziť v diskusii

Re: Správy zo Slovenska

@Zora povedal/-a:

18.5.23
Prvá zahraničná cesta premiéra bude smerovať do Nemecka
Prvá zahraničná cesta premiéra Ľudovíta Ódora bude smerovať do Frankfurtu nad Mohanom v Nemecku.
V stredu (24. 5.) sa premiér zúčastní na podujatí pri príležitosti 25. výročia Európskej centrálnej banky. "Na podujatí bude prítomný aj nemecký kancelár Olaf Scholz a ďalší európski lídri, s ktorými predseda vlády SR absolvuje krátke stretnutie," uviedli z ÚV SR.
S českým predsedom vlády Petrom Fialom sa Ódor po vzájomnej dohode po prvýkrát oficiálne stretne počas bezpečnostnej konferencie Globsec 2023 koncom mája v Bratislave.
https://www.teraz.sk/slovensko/prva-zahranicna-cesta-premiera-bude/715220-clanok.html

15.5.23
NOVÝ ŠÉF DIPLOMACIE WLACHOVSKÝ: CHCEME MIER, KTORÝ POTRESTÁ AGRESORA
Považuje za potrebné ostať v EÚ i Severoatlantickej aliancii (NATO) jednotní voči ruskej agresii a pošliapavaniu princípov medzinárodného práva. „Chceme spravodlivý mier pre Ukrajinu," povedal Wlachovský a dodal, že by to mal byť mier, ktorý odškodní obeť a potrestá agresora.
https://www.extraplus.sk/clanok/novy-sef-diplomacie-wlachovsky-chceme-mier-ktory-potresta-agresora


18.5.23
Smer-SD nepodporí vznik Národného parku Podunajsko
Upozornil, že vznik národného parku na tomto území by mohol spôsobiť regiónu viac škody než úžitku a ohroziť aj potravinovú sebestačnosť krajiny.
/.../
vznik národného parku sa týka zhruba 1000 hektárov ornej úrodnej pôdy
/.../
Národný park Podunajsko, ktorý by mal vzniknúť na juhozápade Slovenska, by mal mať približne 21.042 hektárov. Vyhlásený by mal byť na území zasahujúcom do okresov Bratislava II, Bratislava IV, Bratislava V, Senec, Dunajská Streda, Komárno a Nové Zámky, predovšetkým v hraniciach existujúcich chránených území. Išlo by o prvý národný park nížinného typu a stal by sa tak desiatym národným parkom na Slovensku. Mal by nadviazať na existujúce národné parky v Rakúsku a Maďarsku. *
https://www.teraz.sk/slovensko/smer-sd-nepodpori-vznik-narodneho-par/715303-clanok.html

*resp. spojiť ich do 1 súvislého celku

--

Národný park Podunajsko nadviaže na existujúce národné parky – rakúsky Donau-Auen National Park, maďarský Fertő–Hanság Nemzeti Park a Duna-Ipoly Nemzeti Park.
Rozprestierať sa bude v rámci existujúcich chránených území – Chránenej krajinnej oblasti Dunajské luhy a časti Chráneného vtáčieho územia Dunajské luhy a ďalších priľahlých maloplošných chránených území.

Cílem všech národních parků, je zúžení sídelních možností lidí, vystěhovat je z území do měst a zničit možnosti pěstování plodin a tím zabezpečit hlad a vymírání. Plán je všechny lidi přesídlit do měst a příroda bude jenom pro vyvolené.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.