Rusofil 19.05.2023 12:00 Zobraziť v diskusii

Re: O riadení ...trochu inak

@Sergio povedal/-a:
O úplných základoch riadenia.
Z cyklu "Verte, neverte."

--------Úvod do šlabikára riadenia.-------

Prenesme sa v myšlienkách do prostredia  mojej vysokej školy konca 80tych rokov. Začína prednáška z ASR -Automatizované systémy riadenia.
Z nejakého dôvodu  prichádza na prednášku profesor vo veľmi dobrej, zhovorčivej nálade (mozno "vyriesil" nejaký dlhotrvajúci duchovno-ezoterický problém so svojou manželkou, neviem😁🤣), bol už vtedy takmer koniec semestra a povedal:

  • Tak pišišvori, dám Vám jednu otázku z riadenia, úplne jednoduchú a primitívnu, na ktorú stačia vedomosti zo základnej školy. Chcem na ňu JEDNOSLOVNÚ odpoveď, a to slovníkom žiaka prvého stupňa na základnej škole. Uvidíme ako rozumiete problematike riadenia. Hin sa ukážte, aky ste tu mudrlanti a  nie veľkokvákači v teórii riadenia.
    Kto tu a teraz na tú otázku správne odpovie má zapísané, keď donesie index, zajtra u mňa v kabinete zo skúšky výbornú. Samozrejme už nebude musieť do konca semestra chodiť na prednášky a cviká...

Ihneď zavládlo medzi nami nadšenie... veď sme boli najmúdrejší na svete ...riadenenie, pchá, veď poniektorí už aj čítame tie tlsté skriptá na skúšku... čo tam nejaká priblblá otázka pre deti zo základky. Nedoplo nám YntelYgentom, že profesor je síce vtipálek, ale určite nie je naivný hlupáčik rozdávajúci známku "výborný" len tak na počkanie, "za pekné oči" zo svojho duchársko-ezoterického povznesenia
🤣😅🤣😅😂🤣
Otázka, aj pre Vás, znela:
Jestvovanie ČOHO je NEVYHNUTNÝM predpokladom pre to,  aby mohlo následne vzniknúť niečo, čo označujeme slovom riadenie?

Nevyhnutný je řidič.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.