Rusofil 21.05.2023 20:58 Zobraziť v diskusii

Re: Postup totálnej digitálnej kontroly

@Milo povedal/-a:
Novinky od Google:

--

Generative AI vás odbremení od ťažkej práce pri vyhľadávaní, nové okno v Search zhrnie fakty z hodnotných stránok:
https://blog.google/products/search/generative-ai-search/

--

Heslá sú zastaralé a nepohodlné, nahradia ich passkeys, ktoré sú viazané na konkrétne zariadenie alebo vaše biometrické údaje:

[...]Ďalším krokom k zavedeniu passkeys je, aby internetoví poskytslia služieb ponúkali passkeys ako možnosť prihlásenia sa do ich užívateľských účtov. Zatiaľ sa k tomu odhodlali spoločnosti ako PayPal, Shopify, CVS Health, Kayak a Hyatt. Dnešné spustenie passkeys pre používateľov spoločnosti Google je pozoruhodné vzhľadom na možnosti a celkový dosah tejto spoločnosti.

"Je to veľmi, veľmi dôležité," hovorí Andrew Shikiar, výkonný riaditeľ aliancie FIDO. "Je to zlomový bod. Keď to umožňuje spoločnosť ako je Google a toľko ľudí uvidí prihlasovanie sa pomocou pasového kódu (passkey), bude ho s väčšou pravdepodobnosťou používať aj inde. A urýchli to aj plány ďalších spoločností na ich nasadenie a pomôže im ich používanie vylepšovať, pretože sa z toho ako celok poučíme."

Pomocou passkeys sa môžete prihlásiť pomocou biometrických snímačov, ako sú skenery odtlačkov prstov alebo tváre, PIN kód zámku zariadenia smartfónu alebo fyzických autentifikačných kľúčov, ako je YubiKeys[...]

Google síce vyhlásil, že heslá sa nikam nestratia - ale spoločnosť Google to oznámila v predvečer Svetového dňa hesiel a Shikiar k tomu vyhlásil: "Myslím, že nakoniec to bude ako Svetový deň koní a kočov. Zatiaľ je to dobrá pripomienka výzvy, ktorú máme - aby sme sa zbavili hesiel."

https://www.wired.com/story/google-passkey-password-replacement/

Nakonec budeme moct internet použít jenom s covid pasem. Kdo ho nebude mít nedostane se k internetu a tedy ani ke svým penězům.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.