Milo 28.05.2023 11:37 Zobraziť v diskusii

Re: (ne) filozoficky o pohybe a jeho riadení

tennet povedal/-a: Ako hore tak i dole/ ako v nebi tak na zemi/.

A ako na začiatku, tak i na konci :) - základné poučky hermetizmu - náuky vytvorenej na kontrolu ľudstva.

tennet povedal/-a: Už vyše storočia vďaka informačným technológiám síce napredujeme, ale hlúpo a nerozvážne zahlcujeme informačný priestor vyšších sfér násilím, vojnami, utrpením... Všetci /cele stvorenie/ sme deti svetla, bez rozdielu. Aby sme mohli milovať, musíme mať v prvom rade úctu k sebe samým/ sebelásku/. Miesto toho sme postavili farebne papieriky na piedestál, vyššie ako Boha.

Tézy, ktoré si zaslúžia pozornosť. Ja sa sústredím na použitú prvú osobu množného čísla - teda "my". Táto implikuje, že

zahlcujeme informačný priestor vyšších sfér násilím, vojnami, utrpením...

Analógia takéhoto tvrdenia: Zaočkovali sme sa genetickými časovanými bombami a teraz musíme hľadať riešenia, ako zabezpečiť prežitie ľudstva.

Stalo sa to všetko samo? Vďaka vplyvu "našich" - teda tvojich alebo mojich "nižších sfér"? A tak ako vakcinácia neprišla sama od seba, neprišla tak ani ideológia vlády farebných papierikov - je to výsledkom riadených procesov.

Ako hore, tak dole: Nainštalovanie "bohov" moci, majetku, sily, žiarlivosti prostredníctvom (o.i.) Starého zákona viedlo k transformácii ľudskej spoločnosti na dnešnú a novodobá inštalácia "bohov" falošnej lásky k prirode, falošnej sebalásky, falošnej jednoty v tejto transformácii pokračuje. Hodnoty "bohov" hore majú byť konečne v rovnováhe s hodnotami tých dole - a naopak.

Spätná väzba vždy prichádza z hierarchicky vyššieho riadenia.

Preto je dôležité vypustiť úroveň hermetizmu - imitácie najvyššej úrovne riadenia - v jeho najrozmanitejších podobách a hľadať priame spojenie s najvyšším stupňom.

Na základe pozorovania vývoja spoločnosti sa dá s určitosťou povedať, že pre časť obyvateľov planéty je reálnym najvyšším stupňom riadenia práve táto imitácia a sú riadení výlučne smerom, ktorý ako aktuálny obsah zadávajú jej tvorcovia. Tí ostatní majú aj inú možnosť.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.