Sergio 28.05.2023 17:49 Zobraziť v diskusii

Re: O riadení ...trochu inak

Milo prijemný deň Vám prajem, Prosím Vás presuňte komentáre začínajúce týmto príspevkom do nového vlákna. Aký bude názov toho vlákna, to nechám na Vás.

Prečo? Príspevky sa už netýkajú témy a podstaty, ktorú začal prvý príspevok v tomto vlákne. Ich podstata vytvára svojím zmyslom pohyb, ktorý vedie začatú tému úplne iným smerom a ten pôvodný „zahmlieva a zneviditeľňuje“. Dáva začatú tému do  nesúladu s pôvodným zámerom POHYBOM-TOKOM-DEJOM. Pôvodným úmyslom, bol a je akýsi úvod do každému zrozumiteľného Šlabikára usmerňovania-riadenia.

Predpokladám, že každý z nás absolvoval v prvom ročníku tortúru osvojenia si Šlabikára. A ČO bolo akýmsi ÚVODOM kým sme prišli k samej podstate Šlabikára: naučiť sa písať a čítať? Áno presne TO! Boli to vlnovky, oblúčiky, nejaké základné tvary z ktorých sme ďalej vytvárali a vytvárame písmena-slová-vety-riadky-odstavce-state atď. Ale zo všetkého NAJSKÔR  sme sa museli naučiť tieto základne tvary a ovládať svoju ruku s ceruzkou, perom. Až následne na to, sme sa učili tzv. písať.


Táto otázka s odpoveďou bola myslená ako snaha poukázať na jeden z tých základných tvarov, oblúčikov, z ktorých je nielen že potrebné ale skôr nevyhnutne nutné  ďalej vychádzať v „písaní usmerňovania-riadenia“.

Úvod, ktorý by ako tak osvetlil, veľmi tesne predchádzajúcu, ale v trojjedinosti InMiMa  nevyhnutne nutnú príčinu na základe ktorej, JESTVUJE a môže byť uskutočňovaný jav: usmerňovanie-riadenie, teda ako písanom jazyku: písmená-slová-vety...

Rozprava, akokoľvek je zmysluplná, začínajúca týmto príspevkom, však neúmyselne slúži ako napísané smerové "kormidlo" na lodi-vlákne, ktorá síce nesie „nám“ užitočný náklad“-vytvorené_obrazy_na_základe_odpovede, ale smeruje ju-rozpravu aj s celým „nákladom“ do pre "nás" skôr nevhodných vôd.

Preto Vás Milo ako moderátora, prosím presunúť všetky ďalšie príspevky nasledujúce po tomto príspevku(vrátane) do nového vlákna a asi by som toto vlákno uzavrel. Otázka bola zodpovedaná 🙂

Ďakujem.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.