Zora 15.06.2023 12:14 Zobraziť v diskusii

Re: Blízky východ


1.6.23

Kate a William sa objavili na svadbe jordánskoho princa: Princezná zatienila aj krásnu nevestu

Jordánsky korunný princ Husajn bin Abdalláh si vo štvrtok v kráľovskom paláci v Ammáne zobral za manželku saudskoarabskú architektku Radžwu as-Sajfovú.

Svadba sa konala podľa tradičného islamského obradu. TASR správu prevzala z agentúry AP. Na svadobnom obrade 28-ročného korunného princa, najstaršieho syna jordánskeho kráľa Abdalláha II., s Radžwou as-Sajfovou, ktorá pochádza z prominentnej saudskoarabskej rodiny, sa zúčastnilo množstvo zahraničných štátnych predstaviteľov a panovníkov vrátane britského princa Williama s manželkou Kate či prvej dámy Spojených štátov Jill Bidenovej.

/.../

Agentúra AP sa domnieva, že táto kráľovská svadba má pre Jordánsko a celý región mimoriadny význam, keďže symbolizuje kontinuitu v tejto blízkovýchodnej krajine. Mohla by tiež pomôcť Jordánsku nadviazať lepšie vzťahy so susednou Saudskou Arábiou, ktorá je bohatá na ropu.


--

13.6.23

Na najvyššom mrakodrape sveta Burdž Chalífa v Dubaji zažiarili ruské národné farby

Najvyššia budova sveta Burdž Chalífa sa večer 12. júna rozsvietila vo farbách ruskej trikolóry. Stalo sa tak pri príležitosti Dňa Ruska, ktorý pripadol práve na pondelok. Podľa ruskej agentúry TASS sa do rovnakých farieb odela aj budova Národnej ropnej spoločnosti v Abú Zabí.

Video nasvietenej dubajskej stavby s ruskou národnou hymnou v pozadí sa objavilo aj na oficiálnom instagramovom profile Burdž Chalífa. „Burdž Chalífa oslavuje bohatú históriu, živú kultúru a významné úspechy Ruska. Želáme ruskému národu nezabudnuteľnú oslavu a budúcnosť vydláždenú jednotou a prosperitou,“ okomentovali video správcovia profilu.


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.