graul 16.06.2023 10:47 Zobraziť v diskusii

Re: Platby v hotovosti a súvisiace témy, legislativa

Poznámka: nie som právnik ...

Ani ja nie som právnik, ale bol som u lekára a musel som zaplatiť v HOTOVOSTI za výkon. Hneď mi aj povedal, že poisťovňa mi blok plne preplatí. Volal som do poisťovne, tam mi povedali, samozrejme vám to preplatíme, ale iba ELEKTRONICKY, NIE V HOTOVOSTI.

Takže som si musel zriadiť apku, zadať údaje a výkon mi preplatili ELEKTRONICKY. Vyslovene som sa pýtal, či je možnosť v hotovosti na pobočke, NEEXISTUJE spôsob preplatenia výkonu v HOTOVOSTI u VšZP.

Koľko ľudí v dôchodkovom veku, alebo tí, ktorí nevedia dobre s pc, to jednoducho vzdá a nechá svoje poctivo zarobené peniaze vo forme odvodov v poisťovni ?

Takže v mojich očiach je ten tzv. zá kon len obyčajná búda, ktorá len pokračuje v tom, čo tu na nás hrajú koalí cia a opozí cia. Viď to Ficove podanie jednej vyhlášky tuším v júni 2021 na ÚS. Mikas vydal novú a všetko bolo po starom a opozí cia už ani neštekla.

Vydávanie hotovosti ako zákonného platidla sa zaručuje.

Zákonné platidlo sú aj PAMATNÉ (nepliesť si ich s investičnými !!!) mince, razené zo striebra, zlata, ale aj z obyčajných kovov (pamätné 2 € a od roku 2021 aj 5 €), ktoré emituje NBS a emisia každej pamätnej mince je stanovená VYHLÁŠKOU, ktorá vychádza v ZBIERKE ZÁKONOV.

Takže môže to byť aj tak, že bankovky buď nemusia emitovať, alebo sa aj budú, ale bude x obmedzení, takže nepochodíte. Zato budú emitované pamätné mince, ale ich množstvo je prísne LIMITOVANÉ.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.