Milo 19.06.2023 08:39 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ruska

33 vyšetrovacích spisov za prezentáciu a propagandu LGBT

Od začiatku platnosti zákona o zákaze propagandy LGBT bolo vypracovaných 33 protokolov o prezentácii a propagande netradičných sexuálnych vzťahov, uviedol Alexander Khinstein (Jednotné Rusko), predseda Výboru Štátnej dumy pre informačnú politiku, informačné technológie a komunikáciu. Doteraz boli vydané tri súdne rozhodnutia o pokutách: proti Trikolóra Cinema and TV Online (1 mil. RUB), Peers.TV (1 mil. RUB) a úradníkovi Trikolóra (200 000 RUB).

Pán Khinstein pre Vedomosti uviedol, že všetky protokoly boli vypracované v druhom štvrťroku, keďže predtým prebiehalo "skúšobné obdobie". Protokoly boli okrem iných vypracované proti online kinám Start, More.tv, Ivi, Megafon TV, Beeline TV, ako aj vysielateľom TV-3 Russia a TNT Music.

Konstantin Dobrynin, vedúci partner advokátskej komory Pen & Paper, naznačil, že väčšina zistených porušení zákona súvisí s demonštráciou netradičných sexuálnych vzťahov. Podľa jeho názoru je prakticky nemožné dokázať, že išlo o propagandu v obsahu.

V decembri 2022 prezident Vladimir Putin podpísal zákon zakazujúci propagáciu netradičných sexuálnych vzťahov, pedofílie a zmeny pohlavia. Sankcie pre občanov sú od 50 000 do 400 000 rubľov, pre úradníkov do 800 000 rubľov, pre právnické osoby do 5 miliónov rubľov. Propagácia medzi osobami akéhokoľvek veku a prezentácia LGBT deťom sú zakázané.

https://www.kommersant.ru/doc/6054061?tg

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.