Zora 20.06.2023 22:50 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Maďarska


19.6.23

Rodina havarovala na diaľnici v Maďarsku, prežilo len jedno dieťa

Traja občania Poľska zahynuli v pondelok pri dopravnej nehode na diaľnici M86 v oblasti západomaďarskej obce Rábakecöl. Jedno ťažko zranené dieťa previezli záchranári do nemocnice. S odvolaním sa na agentúru MTI o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Poľské osobné auto so štvorčlennou rodinou narazilo zozadu do nákladného vozidla, ktoré bolo takisto z Poľska, uvádza sa v správe policajného riaditeľstva Rábsko-mošonsko-šopronskej stolice zverejnenej na stránke police.hu.

Žena, muž a jedno dieťa v osobnom aute podľahli ťažkým poraneniam priamo na mieste nehody. Ďalšie zranené dieťa previezli do nemocnice vrtuľníkom.

Polícia po havárii uzatvorila diaľnicu M86 v smere do Szombathelyu.

https://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%A1bakec%C3%B6l

--

Maďari, ktorí zahynuli pri páde malého lietadla,boli pilotmi Wizz Airu

Dvaja občania Maďarska, ktorí v nedeľu večer zahynuli pri páde malého lietadla na juhovýchode Švédska, boli pilotmi leteckej spoločnosti Wizz Air.

"Prišli sme o dvoch skvelých, profesionálne perfektne pripravených kolegov. Wizz Air zdieľa bolesť príbuzných a vyjadruje úprimnú sústrasť pozostalým členom rodiny, priateľom a kolegom," uviedol vo vyhlásení Wizz Air.

Maďarskí piloti leteli do Švédska s cieľom kúpiť ďalšie lietadlo, uviedol pre švédske médiá šéf záchranárov Christer Ekeroth.

Vrtuľové lietadlo sa zrútilo do vody neďaleko dediny Arkösund zhruba 120 kilometrov juhozápadne od Štokholmu. Do záchrannej akcie boli nasadené vrtuľníky aj potápači a vrak športového lietadla typu Rallye objavili v pondelok ráno. Podľa vyhlásenia polície objavili aj mŕtve telá oboch maďarských občanov vo veku 40-50 rokov.

Lietadlo pôvodne smerovalo z Poľska do švédskej obce Dala-Järna, informovala švédska verejnoprávna televízia SVT. Z dosiaľ nezistených dôvodov však zmenilo trasu a zamierilo k letisku Skavsta, ktoré leží neďaleko Nyköpingu aj Štokholmu.

--

11 zajatcov - príbeh pokračuje:

--

3 zajatci už na Ukrajine?


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.