Milo 21.06.2023 11:16 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ruska

Obrovské vlajky viseli pred centrom Lakhta len dva dni. Putin sledoval ceremóniu, Gazprom na projekt vynaložil viac ako dve miliardy rubľov, Prigožin akciu kritizoval


🇷🇺 17. júna Vladimir Putin a Jelena Iljuchinová sledovali z jachty Okhta, ako sa na 175-metrových stožiaroch vztyčujú vlajky Ruska, Sovietskeho zväzu a Ruského impéria. Podujatie sprevádzal slávnostný koncert na pódiu veľkého amfiteátra centra Okhta.

Jelena Iljuchinová je zástupkyňou generálneho riaditeľa spoločnosti Gazprom Nefť, generálnou riaditeľkou spoločnosti Gazprom Lakhta, predsedníčkou predstavenstva klubu Zenit a podľa telegramov blízkou známou rodiny Alexeja Millera.

🚩 Vlajky, ktoré obdivovali Vladimir Putin a Jelena Iljuchinová, vydržali len dva dni. Zenit-Arena vysvetlila, že vlajky sa musia spúšťať každých 48 hodín, aby sa zabránilo opotrebovaniu látky, a tiež sa vlajky nevyvesujú za určitých poveternostných podmienok. Nepovedali, či sa vlajky v blízkej budúcnosti vrátia.

💸 Ako zistila Rotunda, na projekt sa vynaložili viac ako 2 miliardy rubľov.

Ešte v júli 2021 spoločnosť Gazprom Transgaz Petrohrad oznámila nákup troch stožiarov. Dokumenty v rámci nákupu neboli zverejnené, zákazka bola zadaná jedinému dodávateľovi. Nákup je klasifikovaný ako nákup a predaj vlastných nehnuteľností. V roku 2021 médiá napísali, že by mohlo ísť aj o vytvorenie športovej, kultúrnej a rekreačnej infraštruktúry. Zrejme ide o priestor Flagstaff (promenáda na Južnej triede, pódium a pavilón pre bufety). V tomto priestore sa už teraz konajú koncerty známych hudobníkov a v roku 2025 sa tu sľubuje otvorenie celoročného kúpaliska.

🤬 Zakladateľ PMC Wagner Jevgenij Prigožin kritizoval najvyššie stožiare na svete - podnikateľ má konflikt s mestskými úradmi a s Gazpromom (minulý rok úradníci odovzdali projekt rekonštrukcie Gorskej ropnej a plynárenskej spoločnosti, hoci pôvodne tam Prigožin zamýšľal vybudovať podnikateľský klaster). "Za tie peniaze mal [šéf Gazpromu] kúpiť protézy pre zranených," povedal Prigožin.

🌇 Nie je to prvýkrát, čo Gazprom postavil v Petrohrade "najvyššie". Nadácia spojená s touto spoločnosťou sa okrem iného snaží lobovať za výstavbu 175-metrovej zvonice Smolného chrámu. Na projekt chcú vynaložiť 8 miliárd rubľov. Podľa Rotundy zástupcovia fondu aktívne ponúkajú médiám a aktivistom spoluprácu pri propagácii a diskusii o tejto stavbe.

Zdroj fotografie: sputnikmediabank

Text: https://t.me/rotondamedia/4688

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.