Zora 22.06.2023 00:03 Zobraziť v diskusii

Re: Stratená turistická ponorka v Atlantiku


Titan, Atalante, Poseidon, Herkules - hotová grécka? tragédia ...

O obyčajných ľudí nejde ani omylom.

--

Francúzska loď Atalante pomôže pri pátraní po ponorke Titan Francúzsky výskumný ústav pre využívanie morí (IFREMER) vysiela loď Atalante do severnej časti Atlantického oceána na pomoc pri pátraní po miniponorke Titan. Atalante by mala na miesto doraziť v stredu večer. Je vybavená hlbomokomorským robotom Victor 6000, ktorý je ovládaný na diaľku a dokáže pracovať v hĺbke až 6000 metrov, píše na svojej webovej stránke denník Le Figaro.

--

Atalante v gr. mytológii:

https://sk.wikipedia.org/wiki/Atalant%C3%A9_(dc%C3%A9ra_Schoinea)

--

Shahzada Dawood

Shahzada Dawood je pakistanský podnikateľ, investor a filantrop. V súčasnosti pôsobí ako podpredseda Engro Corporation , riaditeľ Dawood Hercules Corporation , [1] člen predstavenstva The Prince's Trust , člen predstavenstva inštitútu SETI a správca The Dawood Foundation . [2]

Dawood je osobným priateľom kráľa Karola III . [3] Dawood vystúpil na Svetovom ekonomickom fóre v minulosti pri viacerých príležitostiach. [4] Dawood je podpredsedom Engro Corporation od roku 2003. V rokoch 2018 až 2022 pôsobil ako podpredseda Dawood Hercules Corporation.

Dawood je synom Hussaina Dawooda . On a jeho otec sú dvaja z najbohatších ľudí v Pakistane.

https://en.wikipedia.org/wiki/Shahzada_Dawood

Pán Dawood, ktorý je obchodným poradcom v predstavenstve Prince's Trust International, žije podľa MailOnline v kaštieli v Surrey /údajne v Surbitone https://en.wikipedia.org/wiki/Surbiton / so svojou manželkou Christine, synom Sulemanom a dcérou Alinou .

Rodina Dawoodovcov patrí medzi najbohatších v Pakistane, no má silné väzby na Spojené kráľovstvo.

--

Hamish Harding - iniciály HH

https://en.wikipedia.org/wiki/Hamish_Harding

--

Paul-Henry Nargeolet

https://de.wikipedia.org/wiki/Paul-Henry_Nargeolet

--

Stockton Rush 

https://en.wikipedia.org/wiki/OceanGate,_Inc.

https://de.wikipedia.org/wiki/Titan_(U-Boot)

--

o členoch posádky

https://www.bbc.com/news/uk-65955554

--

Posledné dni sa dejú veci, veľa vecí, všade. Dnes výbuch v Latinskej štvrti v Paríži, od víkendu - vo Švajčiarsku horel teplovzdušný balón, malé lietadlá padajú ako muchy, hynú Poliaci, Maďari, ledva stíham prečítať, nie to ešte všetko uložiť. V nemeckom "európskom" zábavnom parku horela španielska atrakcia - Kolumbov čln. V Rakúsku blízko švajčiarskych hraníc a Davosu padali skaly a vrch sa zo dňa na deň znížil o 100 metrov.

Nezostane kameň na kameni?

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.