Zora 22.06.2023 00:56 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Maďarska

21.6.23

Maďarsko potvrdilo pád vojenského vrtuľníka v Chorvátsku

Maďarské ministerstvo obrany v stredu potvrdilo, že v Chorvátsku sa v stredu zrútil maďarský vojenský vrtuľník počas leteckej cvičnej misie. Záchranári našli jeho trosky a dve mŕtve telá, po ďalšom členovi posádky pátrajú.

Dva vrtuľníky Airbus H145 maďarských ozbrojených síl vykonávali leteckú cvičnú misiu v chorvátskom vzdušnom priestore, jeden z nich s trojčlennou posádkou sa za doposiaľ nejasných okolností zrútil v centrálnej časti Chorvátska.

Podľa agentúry AFP vrtuľník havaroval v blízkosti chorvátskeho mesta Šibenik. Chorvátska armáda uviedla iba to, že vrtuľník nepatril jej. Na prieskum oblasti havárie vyslala lietadlo a helikoptéru.

/.../

Maďarské médiá citujú neoverené správy chorvátskych médií, podľa ktorých vrtuľník pri lete kaňonom rieky Čikola medzi obcami Pakovo Selo a Miljevač zavadil o kábel zipline lanovky.

/viac v článku/

--

11:

Szijjártó: O osude zajatcov dovezených z Ruska nemáme informácie

Maďarská vláda vedela o prevoze 11 zajatých ukrajinských vojakov z Ruska do Maďarska a nemala voči tomu žiadne námietky. Po odchode troch z nich do vlasti kabinet nemá informácie o osude tých, ktorí ešte zostali v Maďarsku. Vyhlásil to v stredu šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó pre komerčnú televíziu ATV, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

"Úprimne dúfame, že oveľa viac vojnových zajatcov na oboch stranách v najbližších dňoch a týždňoch získa späť slobodu," podčiarkol Szijjártó, ktorý súčasne vyjadril nádej, že čoskoro nebude mať zmysel ani hovoriť o vojnových zajatcoch, pretože vojna sa skončí.

https://www.teraz.sk/zahranicie/szijjarto-o-osude-zajatcov-dovezenyc/723118-clanok.html?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%253Bsearch

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.