Milo 23.06.2023 23:35 Zobraziť v diskusii

Re: Prigožinov pochod na Moskvu

Peskov: Putina informovali o situácii okolo Prigozhina

Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov uviedol, že Vladimir Putin bol o situácii informovaný so zakladateľom PMC Wagnerom Jevgenijom Prigožinom a ruským ministerstvom obrany. Opatrenia sa prijímajú, dodal hovorca Kremľa bez uvedenia podrobností.

„Prezident Putin bol informovaný o všetkých udalostiach okolo Prigozhina. Prijímajú sa potrebné opatrenia,“ povedal Peskov novinárom, píše agentúra TASS .

Večer 23. júna sa na kanáli Telegram tlačovej služby zakladateľa PMC Wagnera objavila hlasová správa, v ktorej Jevgenij Prigožin obvinil vedenie ministerstva obrany z raketových útokov na tábory PMC z helikoptér. Potom sa na kanáli objavilo niekoľko ďalších správ, v jednej z nich pán Prigožin povedal, že 25 000 ľudí „príde na to, prečo sa v krajine deje chaos“.

Neskôr tlačová služba vojenského oddelenia uviedla , že „všetky správy distribuované na sociálnych sieťach v mene Jevgenija Prigožina“ nie sú pravdivé a sú informačnou provokáciou.

V nadväznosti na to Národný protiteroristický výbor (NAC) informoval , že v súvislosti s vyhláseniami Jevgenija Prigožina ruská FSB „bolo začaté trestné konanie vo veci výzvy na ozbrojené povstanie“. NAC dodal, že obvinenia „distribuované v mene“ šéfa Wagner PMC nemajú žiadny základ.

https://www.kommersant.ru/doc/6067246

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.