Zora 24.06.2023 10:38 Zobraziť v diskusii

Re: Prigožinov pochod na Moskvu


24.7.23

Úrady vyhlásili v Moskve režim protiteroristickej operácie

Ruské úrady v sobotu vyhlásili v Moskve a Moskovskej oblasti "režim protiteroristickej operácie". Reagovali tak na vyhlásenie šéfa vagnerovcov Jevgenija Prigožina, že sa chystá zvrhnúť najvyššie vedenie ruskej armády. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"Na území Moskvy a Moskovskej oblasti bol zavedený režim protiteroristickej operácie s cieľom zabrániť možným teroristickým činom," uviedol vo vyhlásení ruský protiteroristický výbor.

Ruský prezident Vladimir Putin čoskoro vystúpi v televízii s prejavom, povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Prigožin v sobotu ráno vyhlásil, že vagnerovci obsadili veliteľstvo ruskej armády v meste Rostov nad Donom a získali kontrolu nad všetkými miestnymi vojenskými objektami. Odkázal, že jeho bojovníci budú blokovať Rostov nad Donom a zamieria na Moskvu, ak za nimi neprídu ruský minister obrany Sergej Šojgu a náčelník generálneho štábu ruských ozbrojených síl Valerij Gerasimov.


Chodorkovskij vyzval Rusov aby podporili Prigožinovo ťaženie na Moskvu

Prominentný nepriateľ Kremľa a kedysi najbohatší Rus Michail Chodorkovskij v sobotu vyzval Rusov aby podporili šéfa žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenija Prigožina v pokuse zvrhnúť velenie ruskej armády. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

"Teraz je nutné pomôcť a potom neskôr, ak to bude nutné, bojovať aj proti nemu," napísal Chodorkovskij o Prigožinovi na sociálnej sieti.

Podľa bývalého ropného magnáta je potrebné podporiť "aj diabla", pokiaľ sa rozhodne zaútočiť na Kremeľ. "A áno, toto je len začiatok," dodal.


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.